Negresa rapida de post

Postat de momo121 in Prajituri
5 Dec 2014 | 5814 vizualizari
Negresa rapida de post

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita cu varf cacaao
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri gem (eu am pus de cirese)
  • 60 g ciocolata neagra + 2 linguri cu apa
  • zahar pudra pentru deasupra

Mod de preparare

Intr-un bol punem ingredientele uscate ( faina cu bicarbonatul de sodiu, zaharul si zaharul vanilat, nuca macinata ( eu am maruntit-o cu facaletul pe o folie de copt), cacaoa si praful de sare, peste toate acestea am turnat apa, uleiul si esenta de rom si am amestecat usor cu un tel. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele punem gemul, iar cu o spatula amestecam usor.

Separat intr-un bol micut am pus ciocolata neagra cu cele 2 linguri de apa la microunde cat sa se topeasca si o turnam alaturi de celelalte ingrediente, amestecam din nou si turnam totul intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana observam ca deasupra este tare, dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. Pudram cu zahar pudra si cand se raceste se portioneaza dupa placere.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa rapida de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu dulceata de afine si ciocolata

Postat de andaoana

Desert prajitura cu dulceata de afine si ciocolata

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si un pic de sare. Atentie, sa nu lasam sa fiarba. Ouale le batem cu mixerul, impreuna cu zaharul, pana sa spumeaza si nu se mai...

Citeste continuarea

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2014, 16:36
la 05.12.2014, 16:37
Buna
la 05.12.2014, 16:43
Bună,bună!
la 05.12.2014, 17:10
la 05.12.2014, 19:14
primesc si eu o bucatica?

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking