Negresa, reteta clasica

Postat de merisor67 in Prajituri
27 Oct 2015 | 12654 vizualizari
Negresa, reteta clasica

Reteta aceasta o aveam notata in carnetelul ingalbenit de vreme si tare de mult timp nu am mai facut-o, pentru ca intre timp am testat si alte retete de negresa. Are o textura mai densa, pentru ca se pune multa nuca, unt gras si de asemeni, mai multa faina. Este preferata unuia dintre baietii mei si de obicei cand prepar, orice fel de negresa, lui ii revine 1/2 din tava, iar noi, restul familiei, impartim cealalta jumatate. Nu stiu daca v-am mai spus, dar eu am doi baieti gemeni, sa-mi traiasca, manca-i-ar mama! :X :)))))

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr unt(82% de la LIDL)
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao(mai cu varf daca nu este din cea neagra)
  • 120 ml lapte
  • 150 gr nuca taiata grosier
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • In plus:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr nuca

Mod de preparare

Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele.

Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa.

O dam deoparte de pe foc si o lasam la rece.

Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele cate putina sare.

Nuca o taiem grosier, sau o presam pe un fund de lemn, cu sucitorul de aluaturi sa o strivim usor.

Cand se raceste crema ciocolatoasa, punem intr-un bol, in care vom prepara prajitura, mai mult de 3/4 din ea.

Restul o pastram in craticioara, pentru glazura.

Adaugam in bol galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi adaugam nuca si de asemeni, omogenizam.

Mixam albusurile spuma, apoi le incorporam usor in compozitia de mai sus, dar nu mai folosim mixerul, ci introducem un tel, pentru a putea amesteca albusurile de jos in sus, sa nu se lase.

Dupa incorporarea albusurilor, adaugam treptat faina, pe care o vom cerne impreuna cu praful de copt.

La final adaugam si esenta si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia de negresa in ea.

Eu am folosit o tava de 22/36 cm, pentru ca am vrut sa-mi iasa prajitura mai inalta, dar se putea folosi si o tava de dimensiuni mai mari.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, dar facem si testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi, in crema oprita, rupem o tableta de ciocolata amaruie si punem craticioara la foc moale, pana se topeste ciocolata, amestecand in ea continuu sa nu se lipeasca.

Intindem ciocolata calda peste prajitura racita si presaram nuca peste ea.

Lasam tava din nou la rece pana se intareste ciocolata, apoi  portionam prajitura.

 

Sa aveti spor, ca pofta buna cu siguranta veti avea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa, reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

Postat de licurici_lra

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

1.             Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul praf, vanilinat si esenta de menta....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Postat de katty

Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala

Pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem  fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2015, 11:23
Super!
la 27.10.2015, 11:25
ce bine arata!
la 27.10.2015, 11:26
la 27.10.2015, 11:28
Delicioasa!
la 27.10.2015, 11:31
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking