Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

Postat de privatelaura in Peste
25 Sep 2013 | 24164 vizualizari
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

Cea mai buna mancare...pentru mine! si asa aveam o poftaaa...mama,mama! si nu de alta, dar voi pizza in sus, pizza in jos. se satura omul de atata...pizza :)))))

Ingrediente

  • 1 novac proaspat, curatat si spalat
  • malai
  • condimente peste
  • sare cu ierburi
  • ulei pt prajit
  • 4-5 catei usturoi
  • 3-4 lg ulei masline
  • o rosie coapta tare

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala si se taie in felii groase cam de 3 cm. 

Intr-un castron, punem malaiul, adaugam o lingura condimente peste si rajnim putina sare cu ierburi. Amestecam bine si trecem fiecare felie de peste prin acest amestec.

Pregatim o tigaie mai mare, turnam ulei cam de doua degete si punem la incins. Asezam in tigaie feliile de peste, cu atentie sa nu sara din ulei, acoperim tigaia cu un capac si lasam la prajit, la foc potrivit, cam 10 minute pe fiecare parte. Intre timp, punem apa la fiert, cu un varf de sare pentru mamaliguta si curatam usturoiul.

Intr-un recipient inalt si ingust, taiem usturoiul, adaugam uleiul de masline, un pic de sare si rosia spalata si taiata in doua. Bagam blenderul in actiune si mixam bine, bine. Dam sosul la frigider.

Turnam malaiul in apa si amestecam bine bine, lasam la fiert, amestecand din cand in cand. Cand este facuta, o rasturnam intr-un vas.

Servim pestele prajit cu sos de usturoi si mamaliguta calda. O nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Crap oriental

Postat de Ina

Crap oriental

Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni. Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in...

Citeste continuarea

Sprot prajit crocant

Postat de MotanLaOale

Sprot prajit crocant

Pestii se curata, se spala bine si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se sareaza cu sare, se amesteca bine sa se sareze toti si se lasa sa ia sare cel putin 15-20 minute. Se scutura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 15:00
la 25.09.2013, 15:00
Bun Novacul tau pe pestele tau il cheama ca pe nepotul meu :
la 25.09.2013, 15:00
Interesant sosul roșu de usturoi! De probat!
la 25.09.2013, 15:02
Buuuun!! si eu fac acel sos, este un deliciu!
la 25.09.2013, 15:03
Ce dor imi este sa mananc peste

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking