Nuci

Postat de andaoana in Dulciuri
6 Feb 2015 | 3982 vizualizari
Nuci

Acum multi ani erau mereu prezente in casa noastra aceste fursecuri. Mi-a fost tare dor de ele asa ca m-am apucat sa cotrobai prin toate dulapurile vechi de la tara in cautarea formei de nuci. Am gasit o forma cu care pot sa fac 9 jumatati de nuca o data. Dar am avut rabdare sa le coc pe toate si sa le umplu pe toate si nu-mi pare rau . Hmmm au fost delicioase. Stiu ca este o crema cu nuca fiarta pentru umplutura,dar nu am gasit reteta pentru umplutura., o mai caut. Reteta aceasta este luata de la Merisor http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplutevarianta-i-64790.html, de aici e crema si de aici http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-cu-crema-de-ciocolata-67151.html cojile . Multumesc Maria .

Ingrediente

Pt coji:

  • 150 gr margarina Rama mit butter
  • 1 lingura untura
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana sau iaurt gras
  • faina cat cuprinde (cam 800 gr mi-a trebuit mie)
  • praf de sare
  • esenta rom , vanilie sau altceva
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • Pt crema :
  • 6 piscoturi
  • 1 lingura cacao
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 350gr gem de caise (un borcan mic)
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Coji:

Ingredientele trebuie sa fie la temperature camerei pentru a ne fi mai usor de lucrat cu ele.

Margarina impreuna cu untura le mixam impreuna  adaugand zaharul, smantana sau iaurtul gras, oul , sarea,bicarbonatul si esentele . Mixam pana cand zaharul este topit .

Adaugam faina si o incorporam foarte bine.  Se poate framanta cu mana  pana cand rezulta un aluat nelipicios. Acoperim cu o folie alimentara si il punem la frigider pana se intareste .

Incalzim foarte bine forma de nuci si din aluat luam bilute mici, punem bilutele in forma si presam pana la coacere.

Daca forma nu este incalzita bine atunci aluatul nu se va desprinde cum trebuie , asa ca lasati-o sa se incinga si eventual ungeti-o cu putin ulei .

Procedam la fel pana cand terminam aluatul.

Atentie aluatul este foarte sfarmicios si se lucreaza destul de greu.

Crema:

Laptele impreuna cu zaharul il punem pe foc la incalzit pana se dizolva zaharul. Apoi adaugam untul taiat cubulete si amestecam (cu focul stins) pana la dizolvare.

Piscoturile le macinam in robot si le amestecam cu nuca macinata si cacao.

Peste ingredientele uscate adaugam gemul si laptele caldut cu untul , si omogenizam.

Daca gemul de caise (sau alt gem este dulce atunci puteti renunta la zahar). Lasam putin la racit si incepem sa umplem cojile de nuca unind cate doua.

Se pot pudra cu zahar. Pastrati-le intr-o cutie inchisa si cu cat stau mai mult (daca raman) sunt mai bune pentru ca se inmoaie putin cojile .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert rapid cu miere si nuci

Postat de Bucataras

Reteta desert rapid cu miere si nuci

Iata cum se prepara Reteta desert rapid cu miere si nuci: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Rulați foile de plăcintă, taiați-le în felii groase și puneți-le pe o...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere, nuci caramelizate si mascarpone Se spală și se curătă merele. Se taie felii subțiri. Se tapetează o tavă (30x17cm) cu hârtie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2015, 15:24
Anca si eu caut crema aia in care stiu ca nucile macinate se opareau cu lapte fiert si nu mai stiu mai departe )
Ce bine arata nucile tale!
PS: si eu tot asa am facut nucile ulterior, cojile de la varianta 2 si crema de la varianta 1
la 06.02.2015, 15:25
Da , am fost si in sat si am intors toate retele lu mama si nu am gasit ce cautam,
la 06.02.2015, 15:25
si , stii, nici nu-si aminteste cum si ce facea cu crema aia
la 06.02.2015, 15:28
Ce bune sunt! As servi cateva, adica cateva mai multe!
la 06.02.2015, 15:31
Sparge-mi si mie vreo 100,ca am nevoie..

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking