Ingrediente
- Pentru coji:
- 2 oua;
- 13 linguri de ulei;
- 13 linguri de lapte;
- 100 g zahar;
- 1 lingura esenta de vanilie;
- 1 plic de amoniu pentru prajituri;
- 500 g faina alba;
- un praf de sare;
Pentru crema:
- 500 g lapte;
- 5 galbenusuri;
- 100 g zahar;
- 2-3 linguri de amidon
- 1 pastaie de vanilie;
Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.
Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.
Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.
Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.
Crema de vanilie:se amesteca intr-un castron galbenusurile cu amidonul si zaharul,apoi se toarna peste lapte si se fierbe pana devine crema.
Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|