Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
14 Apr 2015 | 10057 vizualizari
Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat

Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit 250 de nuci, dar reteta o voi scrie pentru o singura portie, deci pentru 125 de nuci.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 9 linguri untura de porc;
  • 9 linguri zahar;
  • 7 linguri apa;
  • 4 oua;
  • o lingurita de amoniac stinsa cu o lingurita de otet;
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 850g).
  • Crema de zahar caramelizat:
  • 500g zahar;
  • 1l lapte;
  • 6-7 linguri faina (cu varf);
  • o sticluta de esenta de rom;
  • un pachet de margarina (250g);
  • 125g nuci macinate fin.
  • Optional: zahar pudra pentru decor.

Mod de preparare

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca moale. Se pune faina pe masa de lucru si se framanta coca pana cand este suficient de tare cat sa se poata forma bilute din ea. Bilutele se pun in forma incinsa si unsa cu ulei si se coc la flacara pe ambele parti. Si tot asa pana se termina coca. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat.

Crema de zahar caramelizat:

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga jumatate din lapte si se lasa in continuare pe foc. Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu faina si esenta de rom. Cand se topeste tot zaharul din vas, se adauga peste el laptele cu faina si esenta si se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se mixeaza cu un pachet de margarina si nucile macinate.

Asamblare:

Se umple o jumatate de nuca cu crema cu ajutorul unei lingurite, apoi se pune cealalta jumatate de nuca. La final, nucile se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foi de napolitane umplute cu crema caramel

Postat de Constelatialeu

Foi de napolitane umplute cu crema caramel

Cele 4 oua cu 300 g zahar se pun pe baie de abur, se amesteca pana incepe sa se ingroase, se trage de pe foc si se adauga margarina. Se amesteca pana se topeste margarina. Se lasa vasul peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2015, 13:16
Ce vrednicuta ai fost,numai bunatati ai facut !
la 14.04.2015, 13:19
Da, am facut numai din astea migaloase...si muuulte
la 14.04.2015, 13:28
la 14.04.2015, 13:40
ce bunatate!
la 14.04.2015, 13:40
Ce bune sunt, dar necesita multa munca si rabdare!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking