Nuci - varianta de post

Postat de merisor67 in Dulciuri
8 Apr 2015 | 14364 vizualizari
Nuci - varianta de post

Este prima data cand prepar aceasta varianta de post, dar pot sa spun ca au iesit tare bune. Ca o deosebire fata de celelalte, aluatul nu este unul sfaramicios, dar nici nu am pus prea mult bicarbonat.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apa minerala
  • 200 ml ulei
  • 75 gr zahar
  • 650 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita otet de mere
  • Pentru crema:
  • 150 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 400 gr gem de caise
  • 250 gr biscuiti simpli(eu am pus Petitte Beure)
  • 100 gr miez de nuca
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru aluat, punem uleiul intr-un vas si adaugam peste el zaharul si sarea.

Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru.

Dizolvam bicarbonatul in otet si il adaugam in vas, apoi imediat punem apa minerala, esenta  si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Amestecam toate ingredientele, la inceput in vas, apoi framantam putin aluatul rezultat, pe masa de lucru infainata.

Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 15-20 de minute.

Aluatul rezultat va fi usor moale si nelipicios, deci ne vom opri din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se va mai lipi de maini.

Dupa acest timp, formam din aluat bilute cat sa acopere cam 2/3 din spatiile formei de nuci.

Incingem forma de nuci pe foc si coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.

la inceput, timpul de coacere va fi putin mai lung, api il scurtam sa nu ardem cojile de nuci.

Pentru crema, macinam biscuitii impreuna cu nuca, dar nu foarte fin.

Punem apa cu zaharul pe foc si putina sare pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta si turnam siropul rezultat, peste biscuitii rasniti.

Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.

Dupa racire adaugam gemul de caise si omogenizam.

Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci - varianta de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas

Postat de deyutzky

Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas

Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas Rupem biscuitii bucatele si ii amestecam cu siropul de ananas.  Punem o craticioara pe foc mic si punem laptele la incalzit. Peste lapte adaugam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2015, 17:54
tre sa fie tare bune
la 08.04.2015, 17:55
la 08.04.2015, 17:57
Ce bunatati prepari tu Merisor draga!
la 08.04.2015, 17:59
Foarte tentante nucile tale,chiar daca sunt de post
la 08.04.2015, 18:00
Sunt pentru mine . Daa?

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking