Nuci verzi murate

Postat de adnia in Conserve
28 Feb 2013 | 7745 vizualizari

Eu una recunosc ca prima data cand am auzit de nuci verzi murate, m-am uitat cam ciudat si m-am gandit "Oare ce-o mai fi si gaselnita asta?" Ma gandeam eu ca asa ceva nu s-a mai auzit prin partile noastre, desi debordam de nuci verzi, pe care le folosim cu precadere in dulceturi. Dar stiind ca sunt atat de apreciate in preparatele dulci, ideea de murare mi s-a parut cel putin bizara. Si totusi, dupa ce le-am preparat (oarecum cu jumatate de inima), am avut rabdare sa stea destul la macerat..am deschis borcanele cu mainile tremurande, cu o oarecare emotie si curiozitate: da, sunt foarte gustoase si voi mai prepara si la anul...si anul ce vine...si tot asa. de acum nu vor mai lipsi din camara mea. Atentie, totusi: aceste nu sunt muraturi, ci condimente; 1 nuca murata taiata in feliute subtiri ajunge la 2 portii de mancare! O sa fiti, poate, mirati, cum am fost si eu sa aud ca nucile verzi nu sunt defel o "inventie" noua...si nicidecum o noutate, ele fiind folosite de vechii persi (!), iar primele dovezi ale utilizarii lor in bucatarie dateaza de acum...8.000 de ani (in Iran), ba chiar si bucataria vechii Anglii este la curent cu asa ceva (se pare ca insusi Charles Dickens le nominalizeaza in "Documentele Clubului Pickwick"). Din pacate, insa, interesul s-a pierdut odata cu trecerea timpului, iar nucile verzi murate au cam cazut in uitarea maselor.

Inapoi la reteta

Comentarii (15)

la 28.02.2013, 19:47
Asta chiar că-i interesant. N-am auzit. Hmm, o trec la favorite să încercăm, să văd cu ochii mei. Super
la 28.02.2013, 19:48
interesant
la 28.02.2013, 19:48
Interesant!
la 28.02.2013, 19:52
oau! chiar noutatetrebuie sa ne dai sa gustam
la 28.02.2013, 19:53
interesant !
la 28.02.2013, 19:56
la 28.02.2013, 19:56
la 28.02.2013, 20:01
La fel ca si tine ,n-am auzit pana acum de nuci murate
la 28.02.2013, 20:32
nici eu nu auzisem, pana cand am incercat reteta!
la 28.02.2013, 20:32
Interesant Nici eu nu am mai auzit
la 28.02.2013, 21:15
Interesant. Si eu am mancat vinete murate si mi s-a parut foarte ciudat dar cand am gustat, am zis, asta da!
la 28.02.2013, 21:25
la 28.02.2013, 22:27
te rog frumos completeaza ceva in casuta ingredientelor
am vrut sa scriu eu dar nu stiu cum faci saramura
multumesc
la 01.03.2013, 08:09
ceva nou pentru mine ramane sa o incercam neaparat
la 05.03.2013, 19:56
gaby, din pacate n-am mai ajuns pe la calculator in timp util cat sa pot modifica reteta: saramura se face foarte simplu: apa cu sare (1 lingura sare grunjoasa la 1 l apa) si condimente (ce va place: boabe de piper, mustar, coriandru, ienibahar, etc). solutia salina este calda cand o turnam peste nuci.
cam asta e tot..nu ma gandisem sa dau si reteta de saramura, in mintea mea era de la sine inteles

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking