Nutellate

Postat de RuxyRux in Dulciuri
24 Noi 2016 | 2892 vizualizari
Nutellate

Fursecuri cu nutella si fulgi de ciocolata delicioase, va invit cu drag, fac si-o cafea buna!

Ingrediente

  • 200 gr. unt
  • 230 gr faina (plus pentru infainat)
  • 1 ou mare
  • 175 gr zahar brun
  • un praf sare
  • 1 esenta de rom (fiola)
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala (BIO)
  • 75 gr. fulgi de ciocolata neagra
  • nutella (cateva linguri)

Mod de preparare

Din aceasta cantitate, obtinem o tava de fursecuri (tava de cuptor).

Untul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul timp de 3 minute, apoi cu vanilia si romul, adaugam si coaja de portocala, se adauga si oul si se omogenizeaza.

Faina se amesteca bine cu praful de copt si cel de sare, apoi se adauga in amestecul de unt, se mixeaza putin, se opreste mixerul, se adauga fulgii de ciocolata si se formeaza o bila de aluat care se infaineaza usor si se pune la rece timp de 30 de minute.

Se rup bucatele de aluat, se formeaza fursecurile in palma, se adauga putina nutella si se strang ca un saculet, apoi se da forma finala.

Fursecurile se asaza in tava si se coc la 180 de grade intre 14 si 20 de minute sau in functie de cuptor. Daca fursecurile pe care le faceti sunt mai mici, timpul de coacere se poate scurta.

Se scot din tava numai dupa ce s-au racit, altfel se rup usor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nutellate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Postat de timea

Minitarte de post cu sos de cacao si banane

Punem intr-un bol uleiul, un varf de sare, zaharul si coaja de portocala. Bicarbonatul il stingem cu sucul de portocala apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam cu mana cand compozitia...

Citeste continuarea

Desert clatite

Postat de Meea

Desert clatite

  Amestecăm bine laptele, apa și laptele de soia. Adaugam apoi și ouăle, sarea și făina, amestecând ușor să nu se facă cocoloașe. Ungem tigaia pentru clătite cu puțin ulei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2016, 21:11
Mi-ar fi frică să mănânc aşa ceva, există riscul să ţi se topească în gură şi să simţi gustul de ciocolată&nutella că ţi se revarsă, ca o lavă, prin toate papilele gustative. Dacă încerc să fac o probă, cred că n-aş reuşi cu mai mult de 15-20 de bucăţi. :">
la 24.11.2016, 21:13
Vai Padre! ))))))))))))) Cum a sunat asta! ))) Se scurge nutella aia de mama focului daca pui mai multa ))) acum depinde cat te lasa inima )) ...Multumesc de apreciere :">
la 24.11.2016, 21:18
Ce nutellate minunate!
la 24.11.2016, 21:18
Multumesc Camy! Esti o dragalasa!
la 24.11.2016, 21:25
Uite la Ruxy ce denumiri pe capul ei, parca eu eram aia sarita pe aici....

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking