la 13.10.2012, 21:24 Cum adică Rocsi nu mănânci oaie În cazul ăsta pregăteşte tu că venim noi să mâncăm
la 13.10.2012, 21:24 Costel, păi i-aţi o ui liberă şi sparge gheaţa la reţete pe aici
la 13.10.2012, 21:27 Interesant Laurenta, dar o găteală şi o distracţie de nota 10
la 13.10.2012, 21:28 Păi Buni, să mai fie şi rândul vostru, că eu prea vin des prin pagini să vă văd bunele reţete.
la 13.10.2012, 21:54 Foarte interesanta reteta.Am auzit de oaie facuta la groapa dar nu am vazut niciodata.Multumim Parinte pentru retetele minunate.
la 13.10.2012, 21:57 foarte buna reteta
la 13.10.2012, 23:56 Asa Padre,mai pune mana si gateste sa mancam si noi la tine vad ca ai avut si ajutoare bune.
Felicitari!!!
la 14.10.2012, 06:13 Mina, eu sunt mic copil la gătit faţă de voi Mulţumesc
la 14.10.2012, 06:14 Mamaieelena, e uşor de făcut, numa' că durează enorm de mult
la 14.10.2012, 06:16 Dia păi crezi că aş fi putut singur să fac treaba asta? Nici de mâncat nu puteam mânca o oaie singur Şi apoi am avut mare noroc cu excavatorul Mulţam fain
la 14.10.2012, 07:55 Oaie am, excavator nu am dar daca sap cu harletul intr-o saptamana as putea manca si eu oaie din asta.
la 14.10.2012, 14:19 Măcar o cazma mai sănătoasă, că hârleţul e ineficient
la 14.10.2012, 14:32 Super
Am fost invitati la niste beduini iordanieni la cina si am fost placut surprinsa de o reteta numita " zerb" sau"zarb".
Oaia se condimenteaza si se lasa sa se patrunda bine de arome cateva ore.
Apoi se pregateste groapa si oaia( sau mielul) se aseaza intr-un vas de argila sau simplu intr-un butoi metalic peste jarul pregatit dinainte; mielul se aseaza pe un strat de orez ( se pune crud si se condimenteaza cu o combinatie speciala pentru aceasta mancare) pentru a se scurge pe orez toate sucurile din carne.
Dureaza cateva ore bune dar merita.
Pe o tava rotunda se aseaza mai intai orezul( mmmmmmmmmmmmmmm ce gust) , apoi mielul( intreg sau portionat) si se presara cu seminte de pin ("snobar"
si de migdale calite in ulei.
O nebunie de gusturi; tentatie absoluta.
www.youtube.com/watch?v=EpDYX8as5x8
O zi buna iti doresc!
la 14.10.2012, 15:10 Mulţumesc Mihaela pentru detaliile precise ale reţetei Iordaniene. Desigur ei, care consumă frecvent oaie, sunt specialişti în aşa ceva. La noi a fost întâi o idee, apoi dintr-o joacă am făcut reţeta.
Zi bună să la casa ta