Oaie la groapa

Postat de portiadelumina in Mancaruri cu carne
13 Oct 2012 | 12693 vizualizari

Inapoi la reteta

Comentarii (52)

la 13.10.2012, 21:24
Cum adică Rocsi nu mănânci oaie În cazul ăsta pregăteşte tu că venim noi să mâncăm
la 13.10.2012, 21:24
Costel, păi i-aţi o ui liberă şi sparge gheaţa la reţete pe aici
la 13.10.2012, 21:27
Interesant Laurenta, dar o găteală şi o distracţie de nota 10
la 13.10.2012, 21:28
Păi Buni, să mai fie şi rândul vostru, că eu prea vin des prin pagini să vă văd bunele reţete.
la 13.10.2012, 21:54
Foarte interesanta reteta.Am auzit de oaie facuta la groapa dar nu am vazut niciodata.Multumim Parinte pentru retetele minunate.
la 13.10.2012, 21:57
foarte buna reteta
la 13.10.2012, 23:56
Asa Padre,mai pune mana si gateste sa mancam si noi la tine vad ca ai avut si ajutoare bune.
Felicitari!!!
la 14.10.2012, 06:13
Mina, eu sunt mic copil la gătit faţă de voi Mulţumesc
la 14.10.2012, 06:14
Mamaieelena, e uşor de făcut, numa' că durează enorm de mult
la 14.10.2012, 06:16
Dia păi crezi că aş fi putut singur să fac treaba asta? Nici de mâncat nu puteam mânca o oaie singur Şi apoi am avut mare noroc cu excavatorul Mulţam fain
la 14.10.2012, 07:55
Oaie am, excavator nu am dar daca sap cu harletul intr-o saptamana as putea manca si eu oaie din asta.
la 14.10.2012, 14:19
Măcar o cazma mai sănătoasă, că hârleţul e ineficient
la 14.10.2012, 14:32
Super
Am fost invitati la niste beduini iordanieni la cina si am fost placut surprinsa de o reteta numita " zerb" sau"zarb".
Oaia se condimenteaza si se lasa sa se patrunda bine de arome cateva ore.
Apoi se pregateste groapa si oaia( sau mielul) se aseaza intr-un vas de argila sau simplu intr-un butoi metalic peste jarul pregatit dinainte; mielul se aseaza pe un strat de orez ( se pune crud si se condimenteaza cu o combinatie speciala pentru aceasta mancare) pentru a se scurge pe orez toate sucurile din carne.
Dureaza cateva ore bune dar merita.
Pe o tava rotunda se aseaza mai intai orezul( mmmmmmmmmmmmmmm ce gust) , apoi mielul( intreg sau portionat) si se presara cu seminte de pin ("snobar"
si de migdale calite in ulei.
O nebunie de gusturi; tentatie absoluta.

www.youtube.com/watch?v=EpDYX8as5x8

O zi buna iti doresc!
la 14.10.2012, 15:10
Mulţumesc Mihaela pentru detaliile precise ale reţetei Iordaniene. Desigur ei, care consumă frecvent oaie, sunt specialişti în aşa ceva. La noi a fost întâi o idee, apoi dintr-o joacă am făcut reţeta.
Zi bună să la casa ta
la 22.10.2012, 14:41

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking