Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
5 Noi 2020 | 4623 vizualizari
Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi

Acest preparat este, de regulă pentru cină, dar noi l-am avut pe masă astăzi la amiază și bine am făcut: ar fi fost prea mult și prea consistent pentru o masă de seară. Deși nu pare, preparatul ia ceva timp, mai ales când trebuie să stea la cuptor, dar eu cred că merită să aștepți pentru o bunătate culinară...

Ingrediente

  • 2 ouă
  • Pentru cuiburile de cartofi:
  • 4 cartofi roz
  • 100 grame de telemea
  • codițele de la 1 legătură de ceapă verde
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • Pentru aspect și servire:
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 2-4 frunze de salată verde
  • 1 roșie

Mod de preparare

Cartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire.

Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se spală și se taie codițele de ceapă și se răzuiește fin cașcavalul.

Cartofii aproape fierți se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcorească, după care se dau prin răzătoarea mare. Se adaugă: telemeaua răzuită, ceapa verde tăiată, oul, sarea, piperul și amidonul alimentar. Se amestecă pentru omogenizare și se pun două grămăjoare într-o tavă termorezistentă, unsă în prealabil cu unt. Se modelează grămăjoarele și se face în mijlocul lor câte o adâncitură, în care se pun ouăle.

Se pune capacul la tava termorezistentă și se dă la cuptor, până ce ”se încheagă” ochiurile. Atunci se scoate tava și se presară cașcaval răzuit pe cuiburile de cartofi, de jur împrejurul ochiurilor. Se dă tava din nou la cuptor, dar fără capac, până ce se topește cașcavalul și se rumenește ușor.

Atunci se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald, pe frunze de salată, cu roșii, sau cu o salată asortată alături. Nu este nevoie de pâine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri la cuptor, in cuiburi de cartofi si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tarta cu praz si sunculita

Postat de simona72

Tarta cu praz si sunculita

Pregatim aluatul pt tarta, eu l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat am uns o forma de tarta cu putin ulei,...

Citeste continuarea

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor

Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2020, 22:54
la 05.11.2020, 23:00
Claudia,
la 05.11.2020, 23:27
Un cuibulet de acesta ar putea fi si in farfuria mea ;D
la 06.11.2020, 06:46
Bine, Mihaela, data viitoare... Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 06.11.2020, 06:59
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking