Omida de ciocolata-gogosele

Postat de nadina73 in Dulciuri
24 Iul 2010 | 4984 vizualizari
Omida de ciocolata-gogosele

sidy mi-a facut pofta de gogosi asa ca am pus in practica reteta ei cu putine modificari ,,,,,,,,,,,,,,,

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 30 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • 450 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 3 vanilii

Glazura ciocolata:

  • 1 ciocolata cu lapte simpla
  • 2 linguri de unt
  • 3-4 linguri smantana sau frisca lichida
  • nuca de cocos
  • ulei pt prajit 1,5 litru

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in masina de paine,se adauga faina ,oul,sarea,uleiul,coaja de lamaie si drojdia dizolvata in apa calduta cu zaharul si se lasa la programul de framantat si dospit

Cand aluartul a dospit se scoate din masina de paine si se intinde o foaie, nu foarte subtire (1 cm)dupa care se taie cu un pahar si se prajesc in uleiul foarte bine incins.

Cand gogosile sant gata se scot se pun pe un servet ,dupa care se pregateste glazura de ciocolata

se topeste ciocolata cu untul si frisca  pe soba pana se topeste cicolata(eu am amai completat ,nu mi-a ajuns si am mai pus si cacao)

Se iau gogosile se dau prin ciocolata si apoi se presara din belsug nuca de cocos,sau se pot servi simple cu zahar pudra si vanilie

Si cum se putea sa nu le fac o surpiza ajutoarelor mele Dragos si Rares..............i-am rasplatit cu omiduta de cicolata,care a fost surpiza

Daca ti-a placut reteta noastra "Omida de ciocolata-gogosele" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac varianta N

Postat de Constelatialeu

Cozonac  varianta N

In primul rand toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in bucatarie. Cernem faina in vasul robotului. Intr-un vas de sticla punem drojdia si o lingura de zahar din cele 200...

Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de panacris

Chec bicolor

Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2010, 03:59
Dimineata la cafea va servesc cu -o gogosea
la 24.07.2010, 04:01
gata ma duc la somn ca nu e de gluma,voi venti la cafea si eu inca nu am dormitde fapt o viata are omu si accea sa o doarma?
la 24.07.2010, 09:11
capul e pentru mine Doamne, cat mai gatesti! unde intra atata mancare?
la 24.07.2010, 09:38
Mmm!Ce-ar merge o gogosea!Dar vreau una cu ciocolata! Si daca Ina ia capul...iau si eu coada!
la 24.07.2010, 10:40
Foarte tare ideea!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking