Ciupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine.
Când ciupercuțele s-au scurs bine (eventual se mai pot tampona cu șervețele din hârtie absorbantă) se călesc ușor (cât să se înmoaie și să se îmbibe cu unt, nu să se rumenească) și apoi se transferă separat, pe o farfurie.
Se curăță ceapa, se spală și se feliază o jumătate din ea.
Se taie cașcavalul în fâșii, sau dacă nu este feliat, se răzuiește (mare sau fin, fiecare cum poftește).
Se sparg ouăle într-un bol, se adaugă sare, piper și boia, iar apoi se mixează puțin pentru omogenizare.
Se toarnă ouăle mixate în tigaia fierbinte, cu unt și ulei, iar după 1-2 minute, se adaugă ciupercuțele înmuiate în unt, în prealabil.
Când omleta s-a mai legat puțin, se adaugă deasupra feliuțele de ceapă și la urmă, cele de cașcaval.
Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă omleta la foc mic, până ce se încheagă și ceapa s-a înmuiat puțin. Atunci se ia tigaia de pe foc, se ”alunecă” omleta pe un platou și se decorează cu frunze de pătrunjel și felii de roșii,
Se servește caldă, cu roșii, sau cu o salată de legume proaspete, eventual și cu pâine prăjită.