Ingrediente
- Un dovlecel nu prea mare, dar nici mic
- 3-4 rosii
- 250 g telemea din lapte de vaca Huedin
- 3 oua
- 3 linguri de smantana
- cateva frunze proaspete de busuioc
- Sare, piper
- unt pentru uns forma
Mod de preparare
Se spala legumele si se taie rondele, fara a le curata de coaja. Branza se taie felioare la fel de mari si groase ca legumele.
Intr-un vas care merge la cuptor(o forma de Yena) uns bine cu unt, se aseja alternativ felii de dovlecel, rosie si branza si frunzele de busuioc. Intre timp cuptorul se incinge la 150 de grade. Dupa ce am asezat totul in vas, il dam la cuptor pentru 20 de minute. In acest timp batem ouale bine, adaugam smantana, sare si piper. Eu nu am mai pus sare ca era branza un pic sarata si mi-am propus sa mananc mai nesarat. Cand s-au scurs cele 20 de minute, scotem vasul din cuptor, turnam peste legumele si branza din el puale batute cu smantana si il bagam la loc pentru cel putin o ora, pana se rumeneste frumos.
Este foarte gustoasa si e buna si calda si rece.
Eu a mancat-o fara paine si cu o rosie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecei, rosii si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|