Omleta cu paste si ardei copti

Postat de caroline in Paste
28 Iul 2015 | 3732 vizualizari
Omleta cu paste si ardei copti

O reteta preluata de pe internet ...interesanta as spune eu cu un strat de omleta apoi de paste ...au fost gustoase ...

Ingrediente

  • 3 ardei lungi
  • 400 gr paste
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri cu suc de rosii
  • 4 oua
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri pesmet
  • 1 varf de bicarbonat

Mod de preparare

Ardeii ii spalam si ii coacem pe flacara de la aragaz pe toate partile pana este copt bine ( eu i-am copt pe gratar ) . Ii punem intr-un vas cu apa si lasam cateva minute.Astfel ardeii se vor curata mai rapid. 

Dupa ce ii curatam si indepartam cotorul , spalam bine ardeii de seminte . ii feliem fasii groase si ii punem la scurs cam 30 minute . 

Intr-o tigaie punem ulei .Cand acesta este incins punem catelul de usturoi curatat si fasiile de ardei .Amestecam cu o spatula de lemn si lasam la foc iute pentru 3 minute. Eliminam apoi usturoiul. 

Adaugam sucul de rosii , sare si piper dupa gust si amestecam .Lasam pentru 5 minute apoi inchidem focul. Daca este necesar , adaugati putina apa . 

Separat punem apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Cand pastele au fiert le scurgem bine de apa si le amestecam bine cu sosul de rosii si ardei copti . Se lasa pasta sa se racoreasca.

Intre timp intr-un bol amestecam ouale ,faina,1 lingura pesmet si un varf de bicarbonat.

Ungem un vas pentru cuptor cu unt . Punem pasta ,la suprafata turnam ouale si presaram restul de pesmet .

Se da la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 15-20 minute. Cand este gata se rastoarna cu o miscare ferma pe un platou astfel incat omleta sa fie la suprafata. 

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu paste si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu sparanghel

Postat de caroline

Paste cu sparanghel

Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj ( in functie de tipul de paste ales)....

Citeste continuarea

Tortelini cu branza si sos pesto

Postat de cristeena20

Tortelini cu branza si sos pesto

-Punem apa la fiert si cand da in clocot punem sare si pastele praspete . Dupa 3-5 minute stingem si le scurgem.  - In prealabil am facut sosul pesto: Intr-un vas punem frunzele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2015, 16:18
Tare buna e!
la 28.07.2015, 16:22
Buna omleta ai facut Andreea
la 28.07.2015, 16:27
Interesanta combinatie
la 28.07.2015, 16:33
Licurici
la 28.07.2015, 16:33
Dia

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking