Ingrediente
- 4 ouă
- 100 grame de baby spanac
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 50 grame de unt
- sare extrafină
- piper
- 50 grame de mozzarella răzuită
- Pentru servit:
- roșii cherry
Mod de preparare
Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se toarnă uleiul în tigaie și apoi se adaugă untul feliat. Când untul s-a topit, se pune spanacul scurs de apă și se presară sare. Se înmoaie spanacul în tigaia cu unt și ulei de măsline, la foc mic.
Între timp, se mixează ouăle cu un praf de sare și cu piper, după gust.
Se unge o altă tigaie cu puțin unt și se toarnă ouăle mixate. Se adaugă spanacul înmuiat, cu tot cu untul și uleiul în care s-a preparat anterior.
Deasupra se presară mozzarella răzuită, se acoperă tigaia cu un capac și se dă la foc mic.
Când omleta se leagă și se rumenește la bază, iar mozzarella se topește, se ia tigaia de pe foc și se transferă pe un platou.
Se presară mozzarella răzuită pe omleta fierbinte, se decorează cu roșii cherry și se servește imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu spanac si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|