Ingrediente
- 2 cartofi potriviti;
- 4 oua mici (sau 3 oua mari);
- 1/2 ardei capia rosu;
- o felie grosuta de cascaval (de preferat afumat);
- o fasie de slaninuta afumata/bacon afumat/kaiser afumat (eu am pus slaninuta afumata);
- 1/2 lingurita sare;
- 1 varf de cutit cu piper;
- 1 lingurita cimbru uscat;
- putin ulei (optional, eu nu am pus)
Mod de preparare
Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici.
Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia.
Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici.
Cascavalul il taiem si pe el, in cubulete mici.
Intr-un vas yena (al meu are 21 cm diametrul) asezam cartofii, fasiile de ardei capia si cubuletele de slaninuta afumata.
Presram sare, piper si punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 minute astfel incat sa se coaca putin cartofii.
Batem ouale cu putina sare si adaugam cimbrul. Amestecam si turnam amestecul peste cartofii fierbinti. Adaugam cubuletele de cascaval si punem din nou vasul la cuptor, tot la 200 grade, pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand ouale s-au inchegat si cascavalul s-a topit.
Scoatem cu grija omleta si o asezam pe o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|