Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
6 Sep 2013 | 6729 vizualizari
Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor

Ce poate fi mai rapid si gustos atunci cand foamea este mare si timpul scurt? Aceasta omleta este satioasa, "sanatoasa" (pentru ca este coapta, nu prajita) si foarte gustoasa!Trebuie s-o incercati!

Ingrediente

  • 2 cartofi potriviti;
  • 4 oua mici (sau 3 oua mari);
  • 1/2 ardei capia rosu;
  • o felie grosuta de cascaval (de preferat afumat);
  • o fasie de slaninuta afumata/bacon afumat/kaiser afumat (eu am pus slaninuta afumata);
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 varf de cutit cu piper;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • putin ulei (optional, eu nu am pus)

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja ii spalam si ii taiem cubulete mici.

Feliem in fasii subtiri si ardeiul capia.

Slaninuta (sau ce afumatura dorim) o taiem cubulete mici.

Cascavalul il taiem si pe el, in cubulete mici.

Intr-un vas yena (al meu are 21 cm diametrul) asezam cartofii, fasiile de ardei capia si cubuletele de slaninuta afumata.

Presram sare, piper si punem vasul la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-25 minute astfel incat sa se coaca putin cartofii.

Batem ouale cu putina sare si adaugam cimbrul. Amestecam si turnam amestecul peste cartofii fierbinti. Adaugam cubuletele de cascaval si punem din nou vasul la cuptor, tot la 200 grade, pentru aproximativ 15-20 minute, pana cand ouale s-au inchegat si cascavalul s-a topit.

Scoatem cu grija omleta si o asezam pe o farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Saratele cu mix de branzeturi

Postat de rocsi_1612

Saratele cu mix de branzeturi

Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe...

Citeste continuarea

Pancakes cu sunca, ardei si masline

Postat de mirela0911

Pancakes cu sunca, ardei si masline

Intr-un bol se mixeaza ouale bine cu sarea si piperul. Sunca se taie cubulete, la fel si ardeiul gras, iar maslinele se feliaza. Toate acestea se pun peste oua, se adauga uleiul si se toarna...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 06.09.2013, 16:40
ooo bunaaaa
la 06.09.2013, 16:43
Vreau si eu
la 06.09.2013, 16:45
Any, zau ca-i buna!
la 06.09.2013, 16:45
cred ca mirosea de la afumatura aia ... mai sa sari in cuptor

la 06.09.2013, 16:46
trebuie sa fie o minunatie!!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking