Omleta cu cartofi si carnati, la cuptor

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
9 Aug 2014 | 7893 vizualizari
Omleta cu cartofi si carnati, la cuptor

Nu e chiar un mic dejun sanatos, dar este tare gustos si satios! Este prima data cand prepar aceasta varianta de omleta, iar ca sursa de inspiratie am avut reteta Andreei_Caroline, drept pentru care ii multumesc pe aceasta cale!!

Ingrediente

Pentru o forma de 26 cm(2 portii):

  • 2 cartofi medii
  • 3 carnati de casa
  • rosii cherry
  • 3 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura gis
  • putin unt pentru prepararea cartofilor
  • patrunjel
  • busuioc maruntit
  • condimente Spicy & Hot
  • sare dupa gust
  • branza rasa

Mod de preparare

Preparam mai intai cartofii la cuptor si carnatii.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ceva mai mari, in 4 sau 6, in functie de marimea cartofului.

Ungem o tava cu unt si asezam cartofii taiati in ea. Presaram peste ei sare, condimente si busuioc si ii coacem la 200 de grade pentru 40 de minute.

Cu 10 minute inainte de expirarea timpului adaugam peste cartofi, carnatii taiati si crestati la capete.

Nu trebuie sa se prepare definitiv carnatii, pentru ca vor mai trece prin tratament termic si impreuna cu omleta.

Dupa preparare, scoatem tava din cuptor si lasam preparatele sa se raceasca putin.

Intre timp amestecam ouale cu laptele si grisul si le lasam la odihnit pana se mai racesc cartofii si carnatii. Nu mai adaugam sare ca sunt cartofii si carnatii suficient de sarati.

Intr-o forma de tarta, neunsa, asezam cartofii si carnatii, precum si rosii cherry printre ei.

Turnam uniform ouale si dam forma la cuptor pentru 20 de minute la 200 grade.

La final adaugam patrunjel tocat si branza rasa si servim, fara paine daca se poate. :))

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi si carnati, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Omleta la cuptor

Postat de rena

Omleta la cuptor

Curatam cartofi si ii taiem cubulete,ii punem in tigaie si ii prajim usor. Batem ouale cu crema ,sare ,piper,nucsoara si boia de ardei dulce. Intr-un vas termorezistent  asezam cartofi...

Citeste continuarea

Omleta la cuptor in vas de ceramica

Postat de MadalinaM

Omleta la cuptor in vas de ceramica

Mai intai se curata cartofii si se taie cubulete mici. Se prajesc in ulei, dar nu trebuie lasati sa se rumeneasca. Apoi prajiti putin si salamul maruntit. Intre timp se bat ouale cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2014, 12:08
la 09.08.2014, 12:17
buna
la 09.08.2014, 12:40
la 09.08.2014, 12:47
la 09.08.2014, 12:50

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking