Orecchiette cu suc de vinete

Postat de caroline in Paste
31 Oct 2015 | 2886 vizualizari
Orecchiette cu suc de vinete

Ingrediente

  • 320 gr pasta tip Orecchiette
  • 3 vinete
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 350 ml suc de rosii
  • busuioc proaspat
  • 1 mozzarella
  • ardei iute
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare si pastele . Le fierbem amestecand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . 

Vinetele le spalam , indepartam extremitatile si le taiem cuburi mici . Le presaram cu sare si lasam la scurs intr-o sita .

Punem o tigaie cu ulei de masline . Calim usturoiul impreuna cu vinetele iar dupa cateva minute adaugam sucul de rosii si busuiocul . Dam la foc mic si lasam sa scada sucul pana la consistenta dorita . Potrivim de sare si piper . 

Cand sosul este gata , indepartam usturoiul . 

Cand pastele au fiert , le scurgem de paste si le adaugam in tigaia cu vinete in sos . Amestecam totul bine . 

Servim pastele presarate cu cuburi mici de mozzarella si ardei iute pentru un plus de picant . 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orecchiette cu suc de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu bacon si ciuperci

Postat de xana

Paste cu bacon si ciuperci

Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste. Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile...

Citeste continuarea

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de mihaelar63

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2015, 16:09
ce bine arata
la 31.10.2015, 16:14
la 31.10.2015, 16:49
bune paste mai faci
la 31.10.2015, 16:50
o simfonie de culori in farfurie
la 31.10.2015, 17:02

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking