Oreo Cheesecake

Postat de deyutzky in Retete Montare D’oro
9 Dec 2018 | 5728 vizualizari
Oreo Cheesecake

Era pe lista mea de mult timp acest cheesecake, insa am tot amanat sa-l fac....pana astazi. Si pentru ca am pregatit acest desert pentru concursul care este acum in desfasurare pe site, a fost ocazia perfecta pentru a testa frisca lichida Montare d'oro. Pe mine m-a convins, sigur am s-o mai folosesc si la urmatoarele deserturi in care voi avea nevoie de frisca. M-a surprins faptul ca se bate foarte bine, in conditiile in care am folosit mixerul doar la prima treapta de viteza(ce nu stiti voi este ca mixerul meu mai merge doar la prima treapta, restul s-au stricat :)))) asa ca a trecut testul asta cu brio, fara sa am nevoie de intaritor de frisca pe care il mai foloseam uneori. Bun...deci frisca e batoasa :)))) sa nu cumva s-o suparati! In concluzie, cred ca ar sta bine acest cheesecake pe masa de sarbatori...elegant, frumos si ciocolatos! :))) 

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 2 pachete de biscuiti Oreo (154 g x 2)
  • 100 g unt topit
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida Montare d'oro
  • 2 cutii de crema de branza natur (125 g x 2)
  • 100 g zahar(eu am folosit zahar brun)
  • esenta de vanilie
  • cca 10 biscuiti
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida Montare d'oro
  • 4 biscuiti
  • 4-5 linguri de frisca mixata

Mod de preparare

Crusta:

Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta. 

Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit. Amestecati bine sa patrunda untul topit. 

Eu am ales sa montez blatul direct pe platou, asa va sfatuiesc si pe voi sa faceti. 

Pe un platou puneti un inel detasabil pentru tort(al meu are 22 cm diametru), iar pe peretii inelului puneti hartie de copt. 

Adaugati biscuitii amestecati cu unt in interiorul inelului si ii presati cu o lingura astfel incat sa fie distribuiti pe toata suprafata.

Puneti platoul la frigider pana va ocupati de crema. 

Crema:

Intr-un bol mixati crema de branza cu zaharul si o fiola de esenta de vanilie. 

In alt bol mixati frisca lichida. Frisca trebuie sa fie rece, indicat este sa fie tinuta la frigider cateva ore inainte de mixare. Bolul in care mixati frisca va sfatuiesc sa-l puneti 10 minute in congelator inainte de a-l folosi. 

Dupa ce frisca s-a intarit, puneti deoparte cateva linguri pentru decor, apoi adaugati crema de branza si mai mixati putin pana la omogenizare. 

La final adaugati biscuitii rupti bucatele si amestecati cu o lingura. 

Adaugati aceasta compozitie peste crusta pregatita anterior. 

Puneti inapoi platoul in frigider pana cand pregatiti glazura.

Glazura:

Puneti frisca lichida intr-un ibric pe foc mic si topiti in ea ciocolata. Aveti grija ca frisca sa nu fiarba. Adaugati treptat bucatele de ciocolata si amestecati pana ajungeti la consistenta dorita. Daca mai este nevoie mai adaugati putina frisca.

Dupa ce glazura este gata, o lasam deoparte 1-2 minute apoi o turnam peste cheesecake. O distribuiti cu grija pe toata suprafata. Puneti platoul inapoi la frigider pentru inca 30 minute pentru a se intari putin glazura, apoi decorati cu frisca pastrata si jumatati de biscuiti. 

Il puneti inapoi la frigider pentru minim 1 ora, apoi il serviti. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oreo Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu caise si oreo

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu caise si oreo

Topiti untul pe baie de aburi. Il amestecati cu pudra de biscuiti. Asezati un inel detasabil de 20-22 cm pe un platou. Rasturnati amestecul cu oreo, il apasati bine, apoi il dati la rece. Caisele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2018, 20:24
Bravo Deyu!!!
Foarte bine arata
la 09.12.2018, 20:25
Arata foarte bine!
la 09.12.2018, 20:26
Imi place mult cheesecake-ul si daca e cu oreo, e si mai bun!
la 09.12.2018, 20:28
Va multumesc!
la 09.12.2018, 20:29
wow superb tort, bravo

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking