Orez cremos cu piept de pui in sos

Postat de mirela0911 in Pui
13 Mar 2022 | 14650 vizualizari
Orez cremos cu piept de pui in sos

Este cel mai bun orez pe care l-am mancat, un orez cremos si care a fost pe placul tuturor. Desi preparatul arata putin cam palid la culoare (asa a spus Denis cand a vazut dar ulterior a venit sa ii umplu farfuria din nou :D), va garantez ca este un preparat foarte gustos.

Ingrediente

  • 2 jumatati de piept de pui dezosat
  • sare, piper pt condimentat
  • putin ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 300 ml smantana pt gatit
  • 2 lg parmezan ras
  • 320 g orez cu bob rotund
  • 1 buc ceapa alba mare
  • 60 g parmezan
  • 40 g unt
  • 800 ml apa
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat.

Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline la incins apoi se adauga bucatile de carne si se rumenesc bine pe ambele parti. In uleiul incins se pune si crenguta de rozmarin pentru a da aroma carnii. Cand carnea este gata, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. 

Se toarna in uleiul ramas smantana pentru gatit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust apoi se pune inapoi carnea. Se lasa 5 minute sa fiarba impreuna la foc mic. Ulterior se trage carnea intr-o parte si se adauga parmezanul. Se omogenizeaza apoi se da carnea prin acesto sos si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna. Se ia de pe foc si se acopera tigaia cu un capac in timp ce se prepara orezul.

Pentru inceput se pune apa la fiert. Vom avea nevoie de ea fierbinte. Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pune jumatate din cantitatea de unt impreuna cu ceapa. Se lasa la calit cca 5 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.

Orezul se spala apoi se pune peste ceapa impreuna cu 1 polonic de apa fierbinte si se amesteca impreuna pentru 2 minute. Se toarna apoi din apa fierbinte cat sa acopere orezul de un deget si putina sare. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute la foc mic pana absoarbe toata apa. Se gusta si daca mai este nevoie se mai adauga apa fierbinte si sare si se mai lasa sa fiarba. Cand este aproape gata, se stinge focul, se adauga parmezanul iar la sfarsit restul de unt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza orezul.

Intre timp se mai incalzeste putin carnea cu sosul ianinte de servire. Se serveste impreuna cu orezul presarat cu parmezan si patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cremos cu piept de pui in sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Postat de mirela0911

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2022, 15:59
Delicios!
la 13.03.2022, 16:35
Foarte bun!
la 13.03.2022, 17:55
Bun!
la 13.03.2022, 20:07
vezi ca au zis aia de la Master Chef ca nu se hexista orez cremos eu il mancam si fara crema
la 13.03.2022, 20:31

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking