Orez cu lapte si caramel

Postat de privatelaura in Dulciuri
18 Ian 2014 | 8646 vizualizari
Orez cu lapte si caramel

Un experiment care a reusit si este tare delicios! M-am lins pe degete de bun ce e!

Ingrediente

  • 1 cana orez alb
  • 4 cani lapte dulce
  • 1 cana zahar brut
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Punem la fiert laptele, intr-o cratita cu pereti grosi. Spalam orezul in cateva ape si il adaugam in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda.

Intr-un ibric, punem la topit zaharul, amestecand usor cu o lingura de lemn, pana se topeste. Pana se topeste, nu pana se arde! Da?

Dupa ce s-a topit, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete mici. Amestecam sa se omogenizeze. Daca mai e nevoie, il mai puteti pune un pic pe foc. Eu am strecurat caramelul de eventualele cristale ramase.

Dupa ce a fiert orezul si a inceput sa se inchege compozitia, luam de pe foc si adaugam tot caramelul. Amestecam si turnam in forme de sticla sau ceramica.

Pudram cu un pic de zahar cu vanilie si servim! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

Postat de merisor67

Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe...

Citeste continuarea

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Postat de rhapsody

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant.  Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2.  Separa albusurile de galbenusuri. 3....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2014, 15:49
la 18.01.2014, 15:53
Și să înțeleg că nu s-a ars
la 18.01.2014, 15:54
la 18.01.2014, 15:57
vai ce pofta mi'ai facut
la 18.01.2014, 16:02
Crisule, de data asta nu ))

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking