Ingrediente
- 1 cana orez alb
- 4 cani lapte dulce
- 1 cana zahar brut
- 50 gr unt
Mod de preparare
Punem la fiert laptele, intr-o cratita cu pereti grosi. Spalam orezul in cateva ape si il adaugam in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda.
Intr-un ibric, punem la topit zaharul, amestecand usor cu o lingura de lemn, pana se topeste. Pana se topeste, nu pana se arde! Da?
Dupa ce s-a topit, luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete mici. Amestecam sa se omogenizeze. Daca mai e nevoie, il mai puteti pune un pic pe foc. Eu am strecurat caramelul de eventualele cristale ramase.
Dupa ce a fiert orezul si a inceput sa se inchege compozitia, luam de pe foc si adaugam tot caramelul. Amestecam si turnam in forme de sticla sau ceramica.
Pudram cu un pic de zahar cu vanilie si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|