Ingrediente
- 350 g de orez complet brun
- 1 catel mare de usturoi
- 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
- 1 lingurita mica de scortisoara, una de curcuma si una de chimen pudra
- ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia de ardei
- 2 capsule de cardamom verde
- 4 cuisoare
- 1 ceapa tocata marunt
- ½ ardel taiat bucatele
- 3 morcovi mici taiati marunt
- 600 ml de apa fiarta
- 250 g de mazare verde (proaspata sau congelata)
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare
Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.
Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente.
Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 5 minute in uleiul incins .
Adaugati bucatelele de morcov si ardel si sotati impreuna 5 minute.
Adaugati condimentele amestecate si mazarea verde. Amestecati si gatiti 10 minute.
Puneti orezul, amestecati totul timp de 2 minute, varsati apa si puneti sare.
Aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul. Gatiti timp de 25 - 30 minute. Verificati daca trebuie apa, amestecati si adaugati, totul depinde de tipul de orez folosit.
Luati de pe foc, descoperiti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a servi.
Foarte bun si parfumat (atentie la cantitatea de condimente daca nu sunteti fan !).
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume / Biryani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|