Ingrediente
- 2 pulpe de rață
- 200 g orez sălbatic
- 1/2 ardei gras
- 1 morcov
- 3 fire ceapă verde
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 ml supă de rață
- sare
- piper măcinat
- pătrunjel
Mod de preparare
Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți.
Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se călesc puţin în ulei. Se adaugă o ceașcă de supă (unde a fiert rața), apoi se adaugă orezul şi se condimentează cu sare și piper. Se adaugă supa de rață fierbinte, se adaugă bucăţile de carne, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, jumătate de oră. După ce a scăzut apa și orezul a fiert se adaugă pătrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si carne de rata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|