Orez cu muschiulet si mazare

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de legume
23 Ian 2018 | 3481 vizualizari
Orez cu muschiulet si mazare

 Intr-o suita de retete pentru mic-dejun cu oua-ochiuri am vazut o reteta asemanatoare. N-a fost sa fie pentru mic-dejun, a ajuns garnitura pentru unii, iar pentru mine preparat de baza [ atat de gustos incat nu am mai dorit alta carne ]. Am adus modificarile mele [ am pus morcov] -oricum am reconstituit reteta dupa imagine [nu erau alte indicii ]. Sunt foarte multumita de rezultat, am obtinut un orez gustos, placut vizual, cu bobul bine hidratat fara a fi terciuit.

Ingrediente

  • 200 gr muschiulet file semi-afumat
  • 200 gr mazare verde [ congelata]
  • 100 gr ulei
  • 2 morcovi - ce au fiert in supa de carne
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana orez cu bob mare
  • ardei iute rondele -pentru decor
  • patrunjel verde [ congelat am avut ]
  • sare piper

Mod de preparare

  1.  Taiati muschiuletul cuburi.
  2. Scoateti mazarea la decongelat.
  3. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu muschiuletul taiat cuburi.
  4. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugati orezul si caliti usor pana si acesta ajunge cu acelasi aspect sticlos.
  5. Truc cel stiu de la bucatarese vechi: orezul se prajeste in putin ulei pana devine sticlos. Prin aceasta operatiune se sigileaza amidonul din orez si bobul se va hidrata frumos fara sa se terciuiasca.
  6. Nu este nevoie sa spalati orezul. Nu suntem in vremurile apuse cand alegeam orezul chiar si de pietricele. Atunci ramanea apa gri dupa spalare. Acum sunt metode moderne de decorticare si ambalare.
  7. Turnati apa  in vasul de preparare. Apa trebuie sa ffie cam cu doua degete mai sus decat orezul. Sarati. Piperati.
  8. Adaugati la fiert si mazarea + patrunjelul verde.
  9. Amestecati si din acest moment nu mai umblati la preparat.
  10. Puneti capac si lasati sa fiarba la foc potrivit 15-20 minute.
  11. Controlati cu ajutorul cantitatii de apa densitatea orezului. Mie imi place cu bobul bine hidratat dar fara sa fie mult lichid ca la risotto.
  12. Daca este nevoie, mai puneti apa.
  13. Trageti vasul de pe foc si gustati . Sarati , piparati daca mai este nevoie .
  14. In acest moment, la sfarsit,  cu ajutorul unei furculite rasfirati orezul ridicand usor furculita. Astfel boabele de orez se aereaza, se separa frumos.
  15. Orezul astfel preparat este gustos atat cald, cat si rece.
  16.     Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu muschiulet si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Muschiulet de porc cu orez

Postat de mihaelar63

Muschiulet de porc cu orez

 Muschiuletul de porc se feliaza , se condimenteaza cu sare si piper . Initial am dorit sa-l marinez si cu ulei si cimbru verde . Mai apoi mi-am dat seama ca nu o sa...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu legume si orez

Postat de postavaru

Muschiulet de porc cu legume si orez

Spalam bine orezul in mai multe ape apoi il punem la fiert in apa cu sare. Lasam sa fiarba 20 de minute. Daca mai trebuie mai adaugam apa. Dupa ce a fiert acoperim cu un capac si il lasam 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2018, 18:28
la 23.01.2018, 18:47
Îmi place...!
la 23.01.2018, 18:48
Foarte bun!
la 23.01.2018, 18:51
Ce bun!
la 23.01.2018, 19:12
bun bun

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking