Orez cu scoici si chorizo, gatite in stil spaniol

Postat de panacris in Fructe de mare
15 Mai 2021 | 3562 vizualizari
Orez cu scoici si chorizo, gatite in stil spaniol

Am văzut reclama pe Bucătăraș, și mi-am dat seama că achizționasem niște chorizo, fără să știu de concurs. Aș că am citit regulamentul, vizionat câteva rețete propuse de LIDL, făcut o revizie prin cămară și am preparat bunăciune asta. Să fie cu noroc! 😉#SolYMar

Ingrediente

  • Scoici marinate SolMar cca. 234 g,
  • Chorizo cca. 100 g,
  • Orez camolino cca. 200 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Curry Fuchs 1 linguriță,
  • Melange Cajun Fuchs ½ linguriță,
  • Piper proaspă macinat 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Pasta de roșii 2 linguri.

Mod de preparare

 Ardeiul kapia, ceapa verde, galbenă și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de măslin, la foc iute cca. 5 minute.

Apoi se adaugă orezul se condimetează, se adaugă apa și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit.

Apoi se adaugă scoicile și feliile de chorizo, se completează cu apă și pasta de roșii, se amestecă ușor și apoi se mai lasă la gătit cca. 15 minute, semi acoperit.

Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat mărunt.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu scoici si chorizo, gatite in stil spaniol" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Postat de panacris

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...

Citeste continuarea

Midii picante cu portocale si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Midii picante  cu portocale si taitei de orez

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 15.05.2021, 22:45
Ce bunătate și ce farfurie frumoasă! Succes la concurs!
la 15.05.2021, 22:47
Mulțumesc! Să fie!
la 15.05.2021, 23:39
la 16.05.2021, 08:12
Bune, bune!
la 16.05.2021, 08:48

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking