Ingrediente
- o varza murata potrivita tocata cat mai marunt
- 2 cani de orez
- apa sau supa de carne
- bulion sau rosii in bulion
- o cescuta de ulei sau 3 linguri de untura
- sare/delikat
- condimente (piper, cimbru)
Mod de preparare
Se toaca varza marunt. Se spala orezul. Se alege o cratita sau o tava mai adanca si se incepe montarea :) un strat de varza peste care se toarna bulion sau rosii in bulion, se stropeste cu putin ulei, se pune o mana de orez, delikat, si se repeta in acelasi fel pana se umple cratita. Ultimul strat trebuie sa fie de varza si rosii sau bulion.
La sfarsit se pune apa (in functie de cat e de mare cratita se pune apa/supa de carne cat sa acopere compozitia). Se presara condimentele deasupra si se introduce in cuptorul incins. Daca doriti sa se faca mai repede, inainte de a pune tava/cratita la cuptor, se poate pune pe ochiul de aragaz pana da in fiert.
Se amesteca dupa 20 de minute pentru a se amesteca bine condimentele si aromele. Daca doriti sa puneti coaste de porc le puteti da inainte putin in fiert, si le puneti deasupra.
Se lasa pana scade bine toata zeama, dar nu foarte mult, trebuie sa fie nici uscata, dar nici prea zemoasa, bine legata, putin cremoasa.
S-aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu varza a la Popesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|