Orez cu varza a la Popesti

Postat de violeta30 in Mancaruri de legume
28 Dec 2014 | 3404 vizualizari
Orez cu varza a la Popesti

Un fel de mancare originar bulgaresc. Bunica mea il pregatea dupa reteta mamei ei, la fel si parintii mei, dar si eu. Se prepara cu coaste de porc, dar mie imi place mai mult simplu, fara carne. E delicios !

Ingrediente

  • o varza murata potrivita tocata cat mai marunt
  • 2 cani de orez
  • apa sau supa de carne
  • bulion sau rosii in bulion
  • o cescuta de ulei sau 3 linguri de untura
  • sare/delikat
  • condimente (piper, cimbru)

Mod de preparare

Se toaca varza marunt. Se spala orezul. Se alege o cratita sau o tava mai adanca si se incepe montarea :) un strat de varza peste care se toarna bulion sau rosii in bulion, se stropeste cu putin ulei, se pune o mana de orez, delikat, si se repeta in acelasi fel pana se umple cratita. Ultimul strat trebuie sa fie de varza si rosii sau bulion.

La sfarsit se pune apa (in functie de cat e de mare cratita se pune apa/supa de carne cat sa acopere compozitia). Se presara condimentele deasupra si se introduce in cuptorul incins. Daca doriti sa se faca mai repede, inainte de a pune tava/cratita la cuptor, se poate pune pe ochiul de aragaz pana da in fiert.

Se amesteca dupa 20 de minute pentru a se amesteca bine condimentele si aromele. Daca doriti sa puneti coaste de porc le puteti da inainte putin in fiert, si le puneti deasupra.

Se lasa pana scade bine toata zeama, dar nu foarte mult, trebuie sa fie nici uscata, dar nici prea zemoasa, bine legata, putin cremoasa.

S-aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu varza a la Popesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de panacris

Dovlecei umpluti cu de toate

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...

Citeste continuarea

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Postat de vasimur

Mancarica de pastai, cu ciolan afumat

Curățăm ceapa, usturoiul, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2014, 20:45

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking