Orez dupa metoda Iraniana

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
24 Oct 2010 | 9596 vizualizari

In iraniana orezului i se spune polow sau chelow.Sunt doua feluri de a face orez iranian: abkesh si kateh.Prima e metoda mai lunga,in care orezul se poate numara bob cu bob,iar a doua metoda mai usoara. Aceasta e reteta pentru orez abkesh,care e mai eleganta si care se serveste ca garnitura pe langa tocanite,gratar,etc. De obicei se face cu basmati,dar se poate face si cu orez cu bobul lung.

Inapoi la reteta

Comentarii (8)

la 25.10.2010, 01:07
prima vreau ,imi place orezul5f
la 25.10.2010, 09:50
fiindca esti prima primesti portie dubla!
la 25.10.2010, 10:28
Si eu vreau orez
la 25.10.2010, 10:31
frumos prezentata reteta , interesant , am sa incerc si eu
la 26.10.2010, 14:11
la 24.02.2012, 08:09
f bun prima varianta bv bv bv
la 24.02.2012, 08:10
la 02.11.2013, 18:14
pt un tadiq mai deosebit , se presara in uleiul turnat pe fundul cratitii si zarciupe {nu cunosc denumirea romaneasca }.Eu infasor capacul cratitii intr-un servet si las la foc f mic , nu pun ulei deasupra, in schimb in orezul rasturnat in cratita fac gauri pt eliminarea apei mai usor ,! Inca ceva , pun orezul la fiert in apa care deja clocoteste ! spor la treaba !

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking