Orez dupa metoda Iraniana
Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri 24 Oct 2010 | 9596 vizualizari
In iraniana orezului i se spune polow sau chelow.Sunt doua feluri de a face orez iranian: abkesh si kateh.Prima e metoda mai lunga,in care orezul se poate numara bob cu bob,iar a doua metoda mai usoara.
Aceasta e reteta pentru orez abkesh,care e mai eleganta si care se serveste ca garnitura pe langa tocanite,gratar,etc.
De obicei se face cu basmati,dar se poate face si cu orez cu bobul lung.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (8)
la 25.10.2010, 01:07
prima vreau ,imi place orezul5f
la 25.10.2010, 09:50
fiindca esti prima primesti portie dubla!
la 25.10.2010, 10:28
Si eu vreau orez
la 25.10.2010, 10:31
frumos prezentata reteta , interesant , am sa incerc si eu
la 26.10.2010, 14:11
la 24.02.2012, 08:09
f bun prima varianta bv bv bv
la 24.02.2012, 08:10
la 02.11.2013, 18:14
pt un tadiq mai deosebit , se presara in uleiul turnat pe fundul cratitii si zarciupe {nu cunosc denumirea romaneasca }.Eu infasor capacul cratitii intr-un servet si las la foc f mic , nu pun ulei deasupra, in schimb in orezul rasturnat in cratita fac gauri pt eliminarea apei mai usor ,! Inca ceva , pun orezul la fiert in apa care deja clocoteste ! spor la treaba !
COMENTEAZA