Orez dupa metoda Iraniana

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
24 Oct 2010 | 9577 vizualizari
Orez dupa metoda Iraniana

In iraniana orezului i se spune polow sau chelow.Sunt doua feluri de a face orez iranian: abkesh si kateh.Prima e metoda mai lunga,in care orezul se poate numara bob cu bob,iar a doua metoda mai usoara. Aceasta e reteta pentru orez abkesh,care e mai eleganta si care se serveste ca garnitura pe langa tocanite,gratar,etc. De obicei se face cu basmati,dar se poate face si cu orez cu bobul lung.

Ingrediente

  • 500 gr orez cu bobul lung sau basmati
  • apa
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta,deci nu e obligatoriu.
Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez.
Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de apa.
Intr-o oala se adauga 2-4 linguri de ulei.Iraniencele adauga mult ulei,daca vreti mai mult e ok.Cateodata mai adaug felii rotunde de cartofi,ca sa obtin o crusta crocanta numita tadiq.
Se adauga orezul si se mai pune putin ulei deasupra.
Se acopera vasul si se da la foc mic cam 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez dupa metoda Iraniana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de cartofi si avocado

Postat de RuxyRux

Chiftelute de cartofi si avocado

Ne iese papa bun pentru 5 persoane! Se curata avocado si se amesteca cu cartofii, se zdrobesc cu telul de piure, se adauga pe rand, laptele, branzeturile, ouale, pesmetul, turmericul, sare dupa...

Citeste continuarea

Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100

Postat de Alina26

Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100

1.Am incins o tigaie gril.Am spalat vanata si dovleacul,le-am taiat rondele circa 2-3mm si le-am facut pe gratar. 2.Am spalat si rosiile,le-am taiat 3-4 mm si le-am presarat cu sare. 3.Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2010, 01:07
prima vreau ,imi place orezul5f
la 25.10.2010, 09:50
fiindca esti prima primesti portie dubla!
la 25.10.2010, 10:28
Si eu vreau orez
la 25.10.2010, 10:31
frumos prezentata reteta , interesant , am sa incerc si eu
la 26.10.2010, 14:11

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking