Orez dupa metoda Iraniana

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
24 Oct 2010 | 9597 vizualizari
Orez dupa metoda Iraniana

In iraniana orezului i se spune polow sau chelow.Sunt doua feluri de a face orez iranian: abkesh si kateh.Prima e metoda mai lunga,in care orezul se poate numara bob cu bob,iar a doua metoda mai usoara. Aceasta e reteta pentru orez abkesh,care e mai eleganta si care se serveste ca garnitura pe langa tocanite,gratar,etc. De obicei se face cu basmati,dar se poate face si cu orez cu bobul lung.

Ingrediente

  • 500 gr orez cu bobul lung sau basmati
  • apa
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta,deci nu e obligatoriu.
Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez.
Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de apa.
Intr-o oala se adauga 2-4 linguri de ulei.Iraniencele adauga mult ulei,daca vreti mai mult e ok.Cateodata mai adaug felii rotunde de cartofi,ca sa obtin o crusta crocanta numita tadiq.
Se adauga orezul si se mai pune putin ulei deasupra.
Se acopera vasul si se da la foc mic cam 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez dupa metoda Iraniana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

Postat de MotanLaOale

Insule de ciuperci cu Miez de Lapte

Ciupercile se curata, se spala, se scot coditele si se lasa la scurs si uscat. Pastrama afumata se taie fasii inguste si lungi. Se ia cate o palarie de ciuparca, se pune 1/2 lingurita de...

Citeste continuarea

Crochete de dovlecei cu somon afumat

Postat de merisor67

Crochete de dovlecei cu somon afumat

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2010, 01:07
prima vreau ,imi place orezul5f
la 25.10.2010, 09:50
fiindca esti prima primesti portie dubla!
la 25.10.2010, 10:28
Si eu vreau orez
la 25.10.2010, 10:31
frumos prezentata reteta , interesant , am sa incerc si eu
la 26.10.2010, 14:11

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking