Orez parfumat cu ghimbir si garnitura de cuburi de pui cu mango

Postat de klausenburger in Pui
16 Aug 2012 | 5456 vizualizari

Intalnirea mea cu bucataria Asiei s-a intamplat pe nepusa-masa, cand nici macar n-o doream. Eram aproape o pustoaica, lucram alaturi de asiatici (mai precis, japonezi) si oamenii astia gateau intr-un stil ce ma intriga, intr-o Romanie care - la acea vreme, nu avea aproape nici unul dintre ingredientele de care ei aveau atata nevoie pentru a gati. Prima mea imbucatura a fost o traznaie neagra, subtire-subtire din care prietena mea japoneza manca cu nesat, in timp ce eu o priveam si ma cruceam cum poate cineva sa manance ceva... negru! Mancarea pe care eu o cunosteam (cel putin pana in acel moment), nu continea aceasta culoare decat in conditiile in care "negrul" trebuia spalat, indepartat, curatat cumva! Mi-a intins pachetul si m-a imbiat. N-am rezistat tentatiei. Si chestia neagra m-a traznit din cerul gurii, pe moalele capului, pana in rarunchi. Bonus, mi s-a lipit de dinti asa, ca sa am "bucuria" s-o simt multe ore in gura, chiar si dupa ce se va fi amestecat cu pasta de dinti strasnic frecata pe toata dantura cu o periuta strong, in speranta disperata ca dracovenia neagra se va duce cu gust cu tot. Hazul prietenilor japonezi era generalizat, intocmai ca atunci cand vezi un pisic caruia i-au ramas printre mustati arome de mancare si resturi de care e disperat sa scape. Eu insa si acum retraiesc gustul oribil. Aveam sa aflu ca sunt alge si ca cu cele se "construieste"...sushi. Si aventura a continuat! A continuat chiar si acum, cand in criza de timp fiind mi-am amintit ca in bucataria asiaticilor timpul se masoara altfel: gatesti mai repede (daca stii cum), mai sanatos si cu siguranta... mult si aspectuos. Asa ca mi-am expus prietena la noi gusturi, noi arome, noi experiente... intr-un meniu alcatuit ca o surpriza de ziua ei (una dintre surprize).

Inapoi la reteta

Comentarii (20)

la 16.08.2012, 11:00
Cred ca are un gust dulce acrisor si foarte aromat! Este pe gustul mau!
la 16.08.2012, 12:47
Faina surpriza!
la 16.08.2012, 12:52
Cu siguranta este delicios imi place
la 16.08.2012, 14:54
ce bine arata!
la 16.08.2012, 15:02
super faina reteta
la 16.08.2012, 15:41
ce bine arata! mmm...
la 16.08.2012, 16:44
la 16.08.2012, 17:00
Exceptional!!!!
la 16.08.2012, 17:05
ce spectaculos arata,dar vad ca ai strecurat si ceva sos de peste,asa ca zic"Nu multumesc"
la 16.08.2012, 18:46
Ce bine arata!
la 16.08.2012, 21:26
bun o fi!!
la 16.08.2012, 21:45
mi-a placut primul tau contact cu nori)
la 17.08.2012, 07:52
Multumesc mult dragii mei
Mitinita nori ramane pentru mine un subiect "tabu" inca )) Adica il ocolesc cu gratie inca desi amicii mei se amuza oferindu-mi-l mereu!

Diaconta - sosul de peste, cel cumparat de la raioanele pentru mancare asiatica din hipermarketuri nu e defel rau la gust. De regula imbunatateste gustul, e sarat deci inlocuieste sarea si nu se simte. Insa trebuie sa fie de calitate. Daca e un ulei de peste de proasta calitate se va simti. Eu folosesc versiunea de la Dragon (este si sos de stridii, de ansoa si clasic de peste). E bun, desi nici eu nu ma omor cu pestele!
la 18.08.2012, 11:45
Cu mare drag va admir munca.. dar inca n-am curajul de a experimenta
la 19.08.2012, 16:28
fain arata

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking