Ingrediente
- 5 linguri ulei
- 1/2 pui taiat bucatele
- 1 baton de scortisoara
- 1 ceapa tocata marunt
- 4 rosii taiate in cuburi
- 1 ardei verde taiat bucatele
- 3 linguri bulion/concentrat de rosii
- 1 cub Maggi de pui
- 1 litre de apa
- cimbru
- 350 g orez pentru risotto
Mod de preparare
Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta.
Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic.
Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul.
Sotati totul cateva minute.
Diluati cubul de pui intr-un litru de apa calda, turnati in cratita, amestecati si adaugati cimbrul.
Adaugati bucatile de pui si aduceti la fierbere. Puneti sare, piper, varsati orezul spalat si amestecati.
Acoperiti si gatiti in jur de 30 minute sau pana cand apa este absorbita.
Amestecati din cand in cand si verificati daca mai trebuie apa- cantitatea de apa este variabila, in functie de tipul de orez folosit.
Serviti fierbinte, este delicios si usor parfumat cu scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez pilaf jollof - Ghana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|