Orez salbatic cu miez de floarea soarelui si copane de pui

Postat de dicarmencitta1957 in Pui
16 Feb 2010 | 6196 vizualizari
Orez salbatic cu miez de floarea soarelui si copane de pui

by dicarmencitta1957

Ingrediente

  • 4 copane de pui mari.
  • 1 cana de orez salbatic.
  • 2 linguri de piper boabe roz.
  • 3 linguri de miez de floarea soarelui(prajit in prealabil).
  • 1 ceasca mica de vin(cam 4 sau 5 linguri de vin).
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin pentru prajit.
  • 2 lingurite de ulei de masline extravirgin(pentru picurat pe copane).
  • 1 ceapa rosie.
  • sare,
  • piper boabe roz,
  • vegeta fara sare(bio),
  • tarhon uscat,
  • rozmarin uscat.

Mod de preparare

Copanele bine curatate si spalate le punem intr-o tava de teflon.Peste copane eu am pus vegeta fara sare,piper boabe roz(acest piper nu este foarte iute,sau cel putin eu asa l-am nimerit),am picurat si 2 lingurite de ulei de masline extravirgin si o cescuta mica de vin alb.Uleiul de masline in combinatie cu vinul, dau o consistenta sosului de vin si este si foarte gustos.

Bagam la cuptor pentru 40 sau 45 de minute.Tava de teflon o acoperim cu o folie de aluminiu.Puiul se face foarte repede.

Separat pregatim si orezul salbatic pe care l-am spalat si l-am lasat in apa, cel putin 30 de minute.

Intr-o tigaita mica de teflon prajim mai intai,cele 3 linguri de miez de flaorea soarelui.Scurgem orezul,tocam ceapa rosie julien.Intr-o tigaie de teflon,punem 3 linguri de ulei de masline extravirgin,ceapa si o calim 2 minute si apoi adaugam 3 linguri de miez de floarea soarelui prajit,orezul scurs si continuam inca 2 minute sa-l prajim.Adaugam 3 cani de apa si il lasam sa fiarba la foc mic.Se stie ca la o cana de orez se pun 3 masuri de apa.Amestecam in orez incontinuu si dupa ce infloreste un pic,il putem baga la cuptor,daca nu vrem sa-l amestecam incontinuu.Cam in 15-20 minute,orezul este gata.

Acest orez salbatic se face un pic mai greu decat cel obisnuit.Cand avem si puiul si orezul gata,le putem servi alaturi de un pahar de vin alb.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez salbatic cu miez de floarea soarelui si copane de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Legume umplute cu piept de pui

Postat de Bucataras

Legume umplute cu piept de pui

Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si...

Citeste continuarea

Chiftele coapte de pui cu legume

Postat de katty

Chiftele coapte de pui cu legume

  Tocam carnea de pui. Curatam morcovul si dovlecelul si le radem pe razatoarea mare. Amestecam pieptul de pui cu morcovul, zucchini, ouale, pesmetul, mararul si patrunjelul tocat fin,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 11:44
mmmmce bunatate
la 16.02.2010, 13:03
iami iami iami...cred ca e foarte bun!
la 23.06.2021, 22:25

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking