Ingrediente
- 2 bucati rasol de vita
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 ardei mic verde
- 1 ardei mic rosu
- 400g rosii in bulion
- 250ml vin alb sec
- 50ml ulei
- 2-3 linguri faina
- cimbru
- boia afumata
- piper
- sare
- GREMOLATA:
- 3-4 catei usturoi
- coaja de la o lamaie
- o mana patrunjel verde
Mod de preparare
Feliile de rasol se sterg cu servetele absorbante, se presara cu sare si piper si se tavalesc prin faina.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc la foc iute feliile de rasol cate 2-3 minute pe fiecare parte si se scot pe o farfurie.
Legumele se curata si se toaca.
In vasul slow cookerului Crock-Pot se pun 2 linguri de ulei si legumele tocate.
Se pun peste si bucatile de rasol.
Deasupra se pun rosiile, cimbru, sare, piper si boia afumata.
Se toarna vinul (eu am avut rosu) si apa daca este necesar sa acopere carnea.
Se seteaza aparatul la High pentru 5 ore.
Se curata si se toaca marunt usturoiul, se rade coaja de la o lamaie si se toaca patrunjelul.
Se amesteca pentru sosul gremolata care se poate pune in vas la sfarsit sau in farfurie la servire.
Eu dupa 5 ore le-am scos intr-o tava si le-am bagat la cuptor pentru 20 de minute pentru a prinde culoare.
Se mananca fierbinte.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Osso buco la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|