Ingrediente
- 1.500 kg de carne de vită rasol
- 500 ml de vin alb
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 4 tulpini de telina
- 3 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- un baton scortisoara
- crengute de cimbru
- 1 lingura de pasta de rosii
- jumatate de cana făină pentru pudrat
- 1 lingurita rasa sare
- 1 lingurita rasa piper
- 4 linguri ulei pentru prajit
- 25 gr unt
Mod de preparare
Se amesteca sarea cu faina si cu piperul . Se pudreaza bucatile de carnne,apoi se prajesc in ulei si unt intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie, se da in alt castron.Repetam operatiunea pana terminam toate bucatile de carne.In uleiul ramas calim legumele taiate cubulete , lasam 5 minute ,dupa care pasta de tomate, coaja de lamaie si vinul.Lasam inca 5 minute,potrivim de sare si piper, adaugam contimentele.Carnea o punem intr-o tava apoi toate legumele din tigaie , acoperim si dam la cuptor la temperatuta de 140 grade , pentru 3- 3,5 ore.Apoi punem pe aragaz ,scoatem capacul si lasam inca 30 minute pana scade lichidul . Se serveste cu orez simplu cu puitn sofran .Eu am garnisit cu cartofi natur. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Buco Sicilian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|