Ostropel de miel cu orez Jasmine

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
20 Sep 2016 | 5122 vizualizari
Ostropel de miel cu orez Jasmine

Ieri m-a rugat Costel sa-i fac ostropel, asa ca am executat imediat comanda. Cand a vazut rezultatul si-a dat seama ca de fapt vroia tochitura, doar ca s-a exprimat gresit :))))  Observand sosul din abundenta, a cerut sa fac alaturi orez basmati dar mi-a adus cutia cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic :))))  Finalul a fost mai mult decat multumitor, orezul in amestec cu sosul de la ostropel  "pupandu-se" de minune :X   P.S. Cand a gustat Costel orezul simplu a zis ca asta e din categoria "mananca, mama, ca are vitamine" =))))) el preferand orezul cu bob rotund, gatit romaneste cu grasime de pasare :))) 

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • 400 ml rosii pasate ( sau 3-4 linguri cu bulion )
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • legume ardelenesti ( usor picante )
  • legume uscate de la SanoVita
  • 1 cana cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic ( 85% :15% )

Mod de preparare

Curatam usturoiul si-l feliem .

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite care se pun la fiert in apa cu sare si 2-3 fire de cimbru. Adunam spuma si condimentam dupa gust ( eu am folosit legume ardelenesti de la SanoVita ). Cand carnea este suficient de fiarta adaugam rosii pasate ( sau bulion ), iar la final felii de usturoi si oprim focul. 

Separat fierbem o cana cu amestec de orez Jasmine si orez salbatic , in 3 cani cu apa in care am pus putina sare si legume uscate. 

Servim ostropelul impreuna cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de miel cu orez Jasmine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte cu carne si carnati

Postat de simona72

Placinte cu carne si carnati

Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului untul rece taiat cubulete, untura, sarea si faina. Se mixeaza cateva secunde, pana aluatul capata consistenta nisipoasa....

Citeste continuarea

Coada de vitel cu naut si paste

Postat de cristeena20

Coada de vitel cu naut si paste

Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2016, 21:40
Cred ca a fost o bunatate
la 20.09.2016, 21:43
Hai nu ma nebunii i-ai fiert-o pe Jasmine lui Mutulica?
la 20.09.2016, 21:48
Cu asa mult sos trebuie sa fi fost delicios!
la 20.09.2016, 21:50
Deci cu asta s-a infruptat Costel de a lins si farfuria.
la 20.09.2016, 21:51
Chiar m-am declarat multumita. De multe ori are idei ciudate, dar rezultatul e ok )) Acum se uita neincrezator la cum arata orezul ala nelipicios, cum ii place lui )))

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking