Ostropel din manzat Godina

Postat de Zamfira in Vita
29 Feb 2016 | 15292 vizualizari
Ostropel din manzat Godina

CONCURS: DE LA BUCATAR LA JUSTITIAR - SE CAUTA UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

Ingrediente

  • 1 kg carne de mânzat, atricot
  • 2 cepe albe
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 1 ardei roşu sau kapia
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 cană bulion
  • 4 foi de dafin
  • sare, piper după gust
  • ulei de floare soarelui

Mod de preparare

Porţionăm carnea de mânzat în bucăţi potrivite. Curăţăm, spălăm cepele şi le tocăm nu foarte mărunt. 

Punem la călit cepele tocate şi după 2-3 minute adăugăm bucăţeţe de carne. Călim carnea pe ambele părţi câteva minute până când se deschid la culoare.

Adăugăm ardeiul tăiat mărunt, boia dulce, sare şi piper după gust.

Completăm cu apă doar cât să acopere carnea. Lăsăm la fiert 40 minute la foc mic.

Oala trebuie acoperită parţial. După acest timp de fierbe mai adăugăm 1/2 cană de apă , punem frunzele de dafin şi lăsăm la fiert încă 30 minute. În final se adaugă usturoiul pisat şi bulionul. Se lasă la fiert încă 10 minute.

Servim ostropelul alături de o mămăliguţă gustoasă, feliuţe de roşii sau un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel din manzat Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Snitel de vitel cu cartofi taranesti

Postat de timea

Snitel de vitel cu cartofi taranesti

Carnea o feliem si o batem cu batatorul de carne. Saram si piperam fiecare felie de carne. Asezam feliile de carne pe o farfurie pe care o acoperim cu folie alimentara si o punem la frigider...

Citeste continuarea

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Postat de oanapl

Tocanita de legume cu maruntaie de vitel

Speli organele de vițel și le tai în bucăți potrivite și le pui la fiert în apă cu puțină sare.  Ceapa o cureți, o speli și o tai julien. Morcovul curățat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2016, 19:55
excelent ostropel
la 29.02.2016, 20:22
Foarte bun, mai ales cu mamaliga!
la 29.02.2016, 20:43
bun bun
la 29.02.2016, 20:50
Maine, ma autoinvit la masa!
la 29.02.2016, 20:51
Rocsi cu drag te astept!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking