Ingrediente
- 9 oua
- culoare mov: 1/2 varza rosie
- culoare albastra : afine + 2 foi de varza rosie
- culoare rosie : coji de ceapa (5 cepe mari galbene sau rosii)
- sare, otet
Mod de preparare
Spalati bine ouale .
Pregatiti 3 vase in care sa fierbeti ouale.Am facut si cateva oua decorate cu frunzulite. Se pregatesc inainte, se pun in fasii de dres si se leaga la ambele capete.
Asezati frunze de varza rosie pe fundul vasului, depuneti 3 oua, acoperiti cu frunze de varza rosie (sau cu afine) si cu apa.
Puneti sare si o lingura de otet si lasati-le la fiert circa 20 de minute.
Procedati la fel cu cojile de ceapa.
Lasati-le sa se raceasca in vasele in care au fiert. Puneti vasele cu tot cu apa si ingrediente peste noapte la frigider pentru a intra culoarea mai bine.
Le scoateti a 2a zi, le uscati cu un prosop de hartie.
Ouale pot fi unse cu slanina sau ulei de masline pentru luciu.
Le puteti servi cu sare, hrean, mustar... sau transforma in oua mimoza- vezi aicea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti vopsite natural" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|