Oua rosii, vopsite natural

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
27 Apr 2019 | 953 vizualizari

Îmi plac ouăle viu colorate, dar în coșurile altora. De mulți ani eu vopsesc ouăle doar natural, în coji de ceapă (chiar dacă uneori culoarea este mai închisă, sau mai ternă) nu numai pentru că este mai sănătos așa, ci și pentru că nu-mi place că vopseaua se ia pe mâini, orice aș face și curățindu-le, pentru a le mânca, se vopsește și albușul. Chiar nu-mi place deloc să mănânc chimicale... Toată lumea știe că ouăle se pot vopsi natural cu coji de ceapă, dar sunt multe moduri de a o face: cu ouăle ”învelite” în coji, cu ouăle la fiert, printre cojile de ceapă, cu ouăle gata fierte, puse în apa colorată... De-a lungul anilor, am încercat și eu diverse modalități de vopsire a ouălor și în cele din urmă am ajuns la aceasta, care mi se pare cea mai bună. Acestea nu sunt cele mai frumoase ouă roșii pe care le-am făcut vreodată, dar m-am gândit că este bine să vă împărtășesc modalitatea de vopsire a lor. Numărul de ouă care pot fi vopsite și celelalte cantități (apă, coji de ceapă) depind și de mărimea vasului în care o veți face. Oricum, este bine ca ouăle să nu fie puse în oală, unele peste altele. Eu am folosit o oală de 4 litri,  am vopsit 16 ouă (12 decorate și 4 simple) iar cojile de ceapă cu apa au ajuns până la jumătatea oalei.

Inapoi la reteta

Comentarii (32)

la 07.05.2019, 10:10
Frumoase!
la 07.05.2019, 11:10
Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking