Ingrediente
- Crema de brânză:
- ouă de prepeliță ( pentru cremă vom folosi gălbenușurile )
- brânză Tartino - sortimentul cu roșii
- frunze proaspete de oregano
- măsline Kalamata
- sare roz
- Sos:
- frișcă lichidă
- pesto cu usturoi și busuioc
Mod de preparare
După cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia.
Am fiert ouăle de prepeliță în apă cu sare și un strop de oțet. Le-am curățat cu grijă, le-am tăiat în jumătăți, apoi am limpezit albușurile pentru a îndepărta eventualele resturi de gălbenuș.
Într-un castron am pregătit amestecul din gălbenușuri, brânză Tartino cu roșii, măslinele tocate ușor grosier și frunzele de oregano.
Am amestecat totul iar apoi am umplut jumătățile de albuș. Am ales să folosesc poșul, însă voi puteți folosi o linguriță, sau chiar un cuțit pentru unt.
Pentru sosul pesto am omogenizat frișca lichidă împreună cu pesto-ul având grijă să nu dea în clocot.
Dacă nu aveți pesto gata preparat, îl puteți pregăti pe loc din ceva usturoi pisat, frunze tocate de busuioc și ulei de măsline extravirgin.
Am așezat ouăle umplute pe o farfurie și le-am stropit cu sos. Sunt delicioase și pot fi pregătite ca aperitiv sau gustare.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă de prepeliță umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|