Oua in coaja de paine la cuptor

Postat de AlinaStoica in Aperitive / Garnituri
8 Feb 2014 | 4657 vizualizari
Oua in coaja de paine la cuptor

Va propun sa incercati in fiecare zi ceva inedit, ceva care iti incanta atat privirea cat si papilele gustative. Acestea fiind zise va invit sa incercati aceasta reteta de mic dejun, care pe cat de ingenioasa pare, pe atat de simpla este de facut.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 8 felii de paine
  • sare
  • piper
  • putin unt
  • 4 cartofi de marime medie
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 crengute de cimbru
  • 4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Din cele 8 felii de paine, se iau 4 din ele, indepartandu-le miezul, astfel obtinem 4 "rame" din paine. Se ung feliile de paine cu unt. Montarea "sandwich-ului" se face astfel: o felie de paine intreaga (unsa in prealabil cu unt) peste care se aseaza "rama" de paine, punand astfel in golul obtinut oul. Se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava de cuptor.

Se coace in cuptorul incins in prealabil la 150 de grade C, pentru 15 minute (sau pana considerati ca oul este facut).

Cartofii se curata de coaja si se spala bine. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert ptr cca. 10 min. Putem alege sa taiem inainte cartofii sau sa-i punem intregi la fiert. (eu i-am taiat inainte). Dupa ce i-am fiert cat este necesar, ii scurgem de apa si-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se asezoneaza cartofii cu sare si piper, se pun cele 2 crengute de cimbru si uleiul de masline. Se da la cuptor pana capata o culoare frumoasa aurie. Patrunjelul se toaca marunt si se presara peste cartofii scosi din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in coaja de paine la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

Postat de TAB1TA

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

Se condimenteaza carnea. Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici. Se pune...

Citeste continuarea

Aperitiv paine impanata la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Aperitiv paine impanata la cuptor

Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata). Se taie apoi si in celalalt sens la fel. Vom obtine o paine taiata in cuburi in partea de sus. In fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 14:04
la 08.02.2014, 15:15
la 08.02.2014, 19:33
imi plac
la 08.02.2014, 21:59
Super!
la 09.02.2014, 09:27
Merita incercate

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking