Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

Postat de Pungasa_Rogue in Porc
11 Sep 2018 | 2838 vizualizari
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

 "Provocarea GastroArt" Ideea acestei retete am preluat-o de la Merisor. Foarte buna!

Ingrediente

Chiftelutele de porc:

  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 graunti de usturoi
  • sare
  • putin piper macinat
  • putin cimbru uscat
  • 1 ou
  • 20 g faina
  • 30 g pesmet
  • ulei pentru prajit

Sosul de rosii cu ardei copt:

  • 4 ardei kapia (600 g)
  • sare grunjoasa
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • putin piper macinat
  • 300 ml suc de rosii
  • 300 ml apa
  • 1 foaie dafin
  • 5 frunze verzi de busuioc
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat

In plus:

  • 4 oua
  • 2-3 fire de patrunjel

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina.

Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant.

Ardeii kapia se coc la flacara aragazului (sau in cuptor) si se pun intr-o cratita, presarand sare grunjoasa peste ei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa ardeii vreo 10 minute sa se inmoaie, apoi se pot curata de piele si de seminte.

Cat timp ardeii stau sa se inmoaie, se curata cepele, se spala, se toaca si se calesc intr-un wok cu 100 ml ulei, presarand putina sare si putin piper proaspat macinat peste ele.

Ardeii curatati se rup in fasii groase si se taie.

Peste ceapa calita se pun ardeii, chiftelutele, sucul de rosii, apa, foaia de dafin, frunzele de busuioc, boiaua de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se lasa totul sa fiarba pana cand sosul scade putin. Se dau chiftelutele catre marginea wok-ului si se pun cele patru oua. Se presara sare pe ele si se acopera wok-ul cu un capac. Se lasa la foc mic pana cand ouale sunt gatite dupa preferinta, moi sau tari. Se adauga patrunjelul verde tocat la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii

Postat de merisor67

Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii

Preparăm brioșele Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească. Tocăm pătrunjelul verde, mărunt....

Citeste continuarea

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Postat de Constelatialeu

Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare. Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2018, 21:01
la 11.09.2018, 21:05
la 11.09.2018, 21:15
la 11.09.2018, 21:32
Cat de copios este totul! Mmm, sa tot mananci asa bunatate!
la 11.09.2018, 21:36
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking