Oua prajite cu castravete in stil chinezesc

Postat de retetele_tinei in Mancaruri de legume
29 Dec 2015 | 4665 vizualizari
Oua prajite cu castravete in stil chinezesc

Aceste oua prajite cu castravete sunt  tipice  bucatariei chinezesti. Reteta este aspectuoasa, delicioasa si foarte fresh, datorita castravetelui, care are o textura crocanta si a oului, care are rol, nutritiv. 

Ingrediente

  • 2 castreveti
  • 2 ou
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Prima data se pregatesc legumele, pt ca prepararea, retetei in sine,  dureaza cateva minute. 

Asadar, se spala si se  taie, in felii subtiri, castravetele.

Si morcovul.

Iar dupa se spala si se taie rondele, ceapa.

Ouale se bat, bine, cu putina sare.

Dupa, se pune o tigaie la foc , mare, cu ulei, iar cand e incalzit, se pun ouale, care se lasa la prajit.

Prajite se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Se ia o alta tigaie, care se pune la foc, mare, cu ulei. Dupa se pune ceapa, care se  lasa 30 secunde la prajit.

Peste ceapa se pun morcovii.

Si castravetii.

Se lasa 1 minut la prajit, dupa care se sezoneaza cu sare si piper, dupa gust si se mai lasa inca 30 secunde sau 1 minut.

Dupa se da focul la mic, se  pun ouale fripte, peste legume.

Si se mai lasa pe foc, inca cateva momente.

Omleta, se serveste, calda.

Cu multa pofta, ca e tareeee buna! 

Pofta mare, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua prajite cu castravete in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cous cous cu legume

Postat de oanapl

Cous cous cu legume

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași...

Citeste continuarea

Bame cu carne de porc

Postat de panacris

Bame cu carne de porc

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2015, 14:13
la 29.12.2015, 14:42
la 29.12.2015, 14:46
bunnnnnn
la 29.12.2015, 19:51
la 30.12.2015, 18:01
Super

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking