Oua umplute puisori

Postat de deyutzky in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2012 | 26199 vizualizari
Oua umplute puisori

Astazi ne-am jucat putin.....impreuna cu mama am facut niste puisori si alte nebunii:)) in ultima poza sunt creatiile ei:D

Ingrediente

  • 11 oua de gaina + 1 de gasca
  • 300 gr pate de curcan
  • 3 linguri de mustar
  • Pt decorat:
  • o rosie
  • ridichi
  • masline
  • frunze de salata verde
  • morcov
  • cascaval (afumat am pus eu)
  • boabe de piper
  • scobitori
  • indemanare si creativitate :))

Mod de preparare

Ouale le fierbem sa fie tari.

Le curatam de coaja.

Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe orizontala).

Umplutura:

Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol.

Peste galbenusuri adaugam mustarul si pateul si amestecam bine pana se formeaza umplutura.

Cu umplutura umplem partile de ou mai adanci lasand partile cu varful ascutit pt capacele (pe care le taiem pe margini pt a parea oul crapat).

Peste fiecare ou umplut se pune cate o felie de cascaval (taiata cerculete sau stelute am taiat eu).

Din umplutura ramasa formam bilute (capul) le punem peste felia de cascaval si infingem cate o scobitoare care trebuie sa patrunda in tot oul(de sus pana jos) iar sus va ramane o bucatica din scobitoare in care vom agata capacelele puisorilor.

Se pun ochisorii din boabe de piper.

Ciocul din morcov taiat marunt.

La fel ca si la puisori procedam si pt gaina din mijloc (doar ca se umple pe orizontala) si ii facem aripioare din cascaval.

Dupa ce am terminat de facut puisorii se pun pe un platou acoperit de frunze de salata verde, se orneaza pe langa cu ridichi, masline, cascaval ras si bucatele de ou ramase.

Buburuzele le facem dintr-o rosie pe care o taiem in jumatate.

Scobim din loc in loc cu cutitul si punem bucatele mici de masline.

O maslina taiata in jumatate va fi capusorul iar ochisorii branza topita. 

Sper sa intelegeti ce-am scris eu aici :))) va las si pozele pt inspiratie:-*

Poftiti la puisoriiiii!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute puisori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Oua umplute puisori

Postat de carla27carla

Oua umplute puisori

Se fierb ouale tari,se curata si se taie in jumatati. Se scoate galbenusul, se paseaza , se amesteca cu pateul, cu castraveciorul tocat marunt , cu o lingura de maioneza. Maioneza o faci din 1...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 22:20
Doamne! Eu sunt franta dupa gatitul mancarurilor clasice Daca faceam si migaleli d'astea...
Felicitarile mele! Paste Fericit!
la 14.04.2012, 22:58
multumesc frumos Inuta Sarbatori fericite si tie alaturi de cei dragi!!
la 14.04.2012, 23:09
Grozav arata! Felicitari!
la 15.04.2012, 02:04
Multumesc dakris
la 15.04.2012, 02:15
sunt superbi!!!!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking