Oua vopsite

Postat de katty in Aperitive / Garnituri
26 Mai 2021 | 2841 vizualizari
Oua vopsite

Retete pascale Anul acesta mi-am propus sa vopsesc oua in mai multe variante si culori(nu ca in ceilaltii  ani nu mi-am propus la fel).Asa ca am vopsit cateva oua in frunze de ceapa, pe unele am aplicat frunze de trifoi(ca din alea am avut in fata blocului), iar pe unele le-am facut multicolore.

Ingrediente

  • 30 oua de gaina
  • foi de ceapa rosie si normala
  • colorant pentru oua (rosu, galben, verde, albastru)
  • frunze de trifoi
  • sare
  • otet
  • ulei ptr uns ouale

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim bine.

Pentru ouale fierte in foile de ceapa  asezam foi de ceapa maruntite pe fundul unei oale, asezam ouale, asezam deasupra un alt strat de frunze de ceapa,  acoperim cu apa, punem putina sare si o lingura de otet si le fierbem  pentru 5- 7 minute la foc mic. Am oprit focul, le-am mai lasat cateva minute, apoi le-am scos  pe hartie absorbanta. Le-am uns cu putin ulei si le-am asezat intr-o tava.

Pe cele pe care am vrut sa le fac multicolore le-am asezat intr-o oala acoperite cu apa rece, apoi am adaugat putina sare si le-am fiert la foc mic 5-7 minute in functie de cat de moi le dorim. Scoatem pe rand ouale. In 4 castroane punem cele 4 culori.Peste fiecare culoare adaugam 1 lingura de otet si 2-3 linguri de apa fierbinte.Invelim pe rand fiecare ou in hartie absorbanta. Cu un bat de urechi inmuiat in culori la alegere tamponam bine servetelul pe toate  partile. Cu cat  vor fi mai bine imbibate vor iesi culori mai intense.Asezam ouale pe un grilaj pentru cateva ore sa se usuce, apoi scoatem hartia si le ungem cu ulei.O parte din aceste oua, dupa ce le-am scos din hartie le-am introdus pentru cateva secunde intr-o alta culoare diferita . Fiecare vas cu vopsea l-am completat cu apa clocotita pana la 500 ml. Am fiert restul de oua in apa cu sare. Pe unelee dintre oua am aplicat frunze de trifoi, apoi le-am invelit intr-o bucata de dres si le-am legat bine. Am introdus fiecare ou in vasele cu vopsea pentru cateva minute Ultimele oua le-am lasat simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Postat de Caty

Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Iata cum se prepara Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa Degresam ouale cu un burete si putin detergent de vase, cu apa rece. Le clatim bine. Spalam si verdeata.  Acum punem...

Citeste continuarea

Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

Postat de panacris

Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2021, 18:03
Cele multicolore sunt foarte frumusele . Dar nu am inteles cum le-ai facut ?
la 26.05.2021, 18:10
Cele multicolore sunt cele care se vad in poza din timpul prepararii invelite in hartie absorbanta.Le-am invelit, apoi cu cate un bat de urechi ptr fiecare culoare am inmuiat bine hartia. In timp ce aceasta se usuca se impregneaza culorile pe ou.Daca nu vrei sa iti ramana parti albe fie pui mai multa culoare, fie dupa ce desfaci hartia le bagi putin intr-o culoare mai deschisa.
la 26.05.2021, 18:55
O sa incerc si eu aceasta tehnica... anul viitor !!!
la 26.05.2021, 19:11
frumoase!
la 26.05.2021, 19:35

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking