Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2020 | 2323 vizualizari
Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Anul acesta am incercat sa vopsesc ouale cu ajutorul orezului, vazand procedura pe internet. Nu mi-au iesit asa cum ar fi trebuit din cauza ca nu am avut vopsea lichida, insa mi-au iesit doua retete diferite pe care le puteti incerca si voi. De asemenea, puteti incerca si ouale vopsite cu hartie creponate sau ouale vopsite in foi de ceapa.

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 lingurita sare
  • 500 - 800 ml apa
  • 1 pahar de unica folosinta
  • 150 g orez (cate 30 g pentru o culoare)
  • 5 coloranti pudra pentru oua (cate 3 g din fiecare)
  • 5 lingurite otet
  • 5 pungi
  • 1 carpa si ulei pentru uns

Mod de preparare

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul.

In pahar se pun 30 g de orez, 3 g de colorant si o lingurita de otet.

Se pune un ou cald in pahar. Paharul se pune intr-o punga, iar aceasta se rasuceste la capat. Se agita paharul cu putere, tinut in ambele maini, pentru ca oul sa se loveasca de boabele de orez si sa se vopseasca. Se scoate oul si se pune pe o hartie. Se procedeaza la fel cu inca un ou, apoi se arunca orezul din pahar si punga. Se spala paharul, se pregateste o noua culoare si se reia procedeul pana cand se termina ouale.

Dupa aceea, se spala ouale cu apa rece pentru a indeparta orezul si excesul de vopsea, se lasa sa se usuce si se freaca cu o carpa imbibata in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Postat de merisor67

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi...

Citeste continuarea

Gratin de cartofi, cu sunca presata

Postat de merisor67

Gratin de cartofi, cu sunca presata

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari. Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2020, 18:53
la 20.04.2020, 19:13
la 20.04.2020, 19:40
la 20.04.2020, 20:15
Ce cuminți au stat iepurașii Interesantă metoda de vopsire!
la 20.04.2020, 20:42
Acestea imi plac si mai mult!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking