Oua vopsite, decorate cu ajutorul orezului

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2020 | 2284 vizualizari
Oua vopsite, decorate cu ajutorul orezului

Anul acesta am incercat sa vopsesc ouale cu ajutorul orezului, vazand procedura pe internet. Nu mi-au iesit asa cum ar fi trebuit din cauza ca nu am avut vopsea lichida, insa mi-au iesit doua retete diferite pe care le puteti incerca si voi.
De asemenea, puteti incerca si ouale vopsite cu hartie creponate sau ouale vopsite in foi de ceapa.

Ingrediente

  • 20 de oua
  • 1 lingurita sare
  • 1-2 l apa
  • 5 pungi
  • 250 g orez (cate 50 g pentru o culoare)
  • 5 coloranti pudra pentru oua (cate 4 g din fiecare)
  • 5 lingurite otet
  • 1 carpa si ulei pentru uns

Mod de preparare

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul.

In fiecare punga se pun cate 50 g de orez, cate 4 g de colorant si cate o lingurita de otet. Se inchid pungile si se agita ca sa se amestece totul.

Se pun cate doua oua calde in pungi si se freaca cu orezul, apoi se rasucesc pungile si se lasa ouale sa se vopseasca timp de 3-5 minute. Se scot ouale din punga cu orez pe ele si se lasa sa se usuce sau se desfac pungile, iar ouale se acopera cu orezul si se lasa asa sa se usuce.

Dupa aceea, se indeparteaza orezul, iar ouale se freaca cu o carpa imbibata in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite, decorate cu ajutorul orezului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Postat de ctlina

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .  Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei.  Se curata cartofii , se taie...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si sunca

Postat de mirela0911

Tarta cu ciuperci si sunca

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2020, 19:12
Interesantă rețeta!
la 20.04.2020, 19:40
la 20.04.2020, 20:12
Foarte frumoase!
la 20.04.2020, 20:41
Ce oua frumoase! Iar iepurasii sunt adorabili, cum i-ai convins sa stea la pozat?
la 20.04.2020, 20:59
Foarte frumoase!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking