Oua vopsite- Paste

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2015 | 5917 vizualizari
Oua vopsite- Paste

Hristos a inviat !!! Paste fericit !!! Noroc de magazinul de produse romanesti "Chez Miha " aicea la Paris ca m-am putut aproviziona cu vopsea de oua romaneasca. Am profitat de ocazie si am cumparat si alte bunatati; rahat, branza de vaca, foi de napolitana, mustar Bunica, ciocolata cu rom...... gusturi uitate, amintiri din copilarie

Ingrediente

  • oua
  • vopsea de oua :- rosie si albastra Dr Oetker- aurie Alex
  • o mana de sare
  • otet

Mod de preparare

Se spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare.
Le fierbem la foc mic.
Pregatim intre timp borcane de 800 g - 1 borcan pentru fiecare culoare.
Punem 1-1,5 l de apa la fiert pentru a prepara vopselele.
Cand ouale sunt fierte, pregatim vopseaua. Umplem borcanul pe jumatate cu apa fierbinte, adaugam 2 linguri de otet , vopseaua si punem 3-4 oua fierbinti in fiecare borcan.

Le lasam 5 minute pana cand sunt colorate frumos.
Le scoatem pe o hartie de copt si le uscam cu un prosop de hartie.

Le ungem cu putin ulei pus pe un prosopel de hartie pentru a fi lucioase.
Ouale rosii si albastre sunt gata !!!!!

Pentru ouale aurii, am pus plicul cu vosea intr-un castronel cu apa calda.
Punem manusi de cauciuc. Deschidem plicul si punem un pic de vopsea in palma stanga.

Luam un ou cu mana dreapta si-l "imbracam" cu vopsea.
Intindem  bine vopseaua pe el pana obtinem rezultatul dorit.
Il rezervam pe o hartie de copt. Luam alt ou si repetam procedura.

Adaugam vopsea daca este nevoie. Le ungem apoi cu putin ulei.

Hristos a inviat !!!!

Alte retete de Paste: oua tricolore, Pasca cu branza traditionala

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite- Paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Postat de panacris

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...

Citeste continuarea

Saratele cu parmezan si chimen

Postat de xana

Saratele cu parmezan si chimen

Parmezanul se da prin razatoarea cu ochiuri mici sau la robot, sa fie cat mai marunt apoi se adauga peste faina, impreuna cu oul, margarina moale, praful de sare, chimen dupa gust si amoniacul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 14.04.2015, 08:29
la 14.04.2015, 08:35
Ce frumoase-s!
la 14.04.2015, 09:20
Tare dragute sunt!
la 14.04.2015, 10:40
Frumoase!
la 14.04.2015, 12:11
Adevarat a inviat!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking