Oua vopsite- Paste

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
14 Apr 2015 | 5917 vizualizari
Oua vopsite- Paste

Hristos a inviat !!! Paste fericit !!! Noroc de magazinul de produse romanesti "Chez Miha " aicea la Paris ca m-am putut aproviziona cu vopsea de oua romaneasca. Am profitat de ocazie si am cumparat si alte bunatati; rahat, branza de vaca, foi de napolitana, mustar Bunica, ciocolata cu rom...... gusturi uitate, amintiri din copilarie

Ingrediente

  • oua
  • vopsea de oua :- rosie si albastra Dr Oetker- aurie Alex
  • o mana de sare
  • otet

Mod de preparare

Se spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare.
Le fierbem la foc mic.
Pregatim intre timp borcane de 800 g - 1 borcan pentru fiecare culoare.
Punem 1-1,5 l de apa la fiert pentru a prepara vopselele.
Cand ouale sunt fierte, pregatim vopseaua. Umplem borcanul pe jumatate cu apa fierbinte, adaugam 2 linguri de otet , vopseaua si punem 3-4 oua fierbinti in fiecare borcan.

Le lasam 5 minute pana cand sunt colorate frumos.
Le scoatem pe o hartie de copt si le uscam cu un prosop de hartie.

Le ungem cu putin ulei pus pe un prosopel de hartie pentru a fi lucioase.
Ouale rosii si albastre sunt gata !!!!!

Pentru ouale aurii, am pus plicul cu vosea intr-un castronel cu apa calda.
Punem manusi de cauciuc. Deschidem plicul si punem un pic de vopsea in palma stanga.

Luam un ou cu mana dreapta si-l "imbracam" cu vopsea.
Intindem  bine vopseaua pe el pana obtinem rezultatul dorit.
Il rezervam pe o hartie de copt. Luam alt ou si repetam procedura.

Adaugam vopsea daca este nevoie. Le ungem apoi cu putin ulei.

Hristos a inviat !!!!

Alte retete de Paste: oua tricolore, Pasca cu branza traditionala

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite- Paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de conopida

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de conopida

Conopida se pune la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute,cand este bine fiarta se scurge si se paseaza cu o furculita,o lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga bine zeama....

Citeste continuarea

Croissante cu cascaval Delaco

Postat de Bucataras

Croissante cu cascaval Delaco

Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2015, 08:29
la 14.04.2015, 08:35
Ce frumoase-s!
la 14.04.2015, 09:20
Tare dragute sunt!
la 14.04.2015, 10:40
Frumoase!
la 14.04.2015, 12:11
Adevarat a inviat!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking